Καλό Αύγουστο

Επειδή θα την κάνω για κάποιες ημέρες από εδώ σας αφήνω στον Αύγουστό σας με μερικά ενδιαφέροντα σταχυολογήματα:

1. Για τους μαθηματικοστραφείς (οι οποίοι ξέρω ότι περνάνε από εδώ σε ικανό αριθμό), παραπέμπω στην συλλογή θεμάτων του William Lowell Putnam Mathematical Competition. Αξιόπιστοι θεωρούνται οι λύτες των θεμάτων από 1985-1994 που δεν υπάρχουν οι λύσεις online ;-)

2. Μια εξαιρετικά έξυπνη και τολμώ να πω όμορφη λύση για την αξιοποίηση της ενέργειας των θαλασσίων κυμάτων (ή κινήσεων) από μια εταιρεία με έδρα τα νησιά Φαρόες. Η λύση πρόκειται να υλοποιηθεί στις Φαρόες και έχει πρακτικά μηδενική αισθητική επίπτωση. Κρανιώνομαι που ασχολούνται με αυτά οι Φαροέζοι και όχι οι Έλληνες (υπό κανονικές συνθήκες όλοι οι δήμοι των νησιών θα έπρεπε να έχουν πάρει τηλέφωνο στους τύπους για να ρωτήσουν πληροφορίες - και υπό κανονικότερες η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κορυφαία χώρα παραγωγής τέτοιου είδους τεχνογνωσίας. Αντ' αυτού φτιάχνουμε λιγνιτικούς σταθμούς).

3. Μερικά από τα βίντεο που έπαιζα αυτόν τον καιρό:

α. Αφιερωμένο στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα: Laibach God is God:



β. Κομματάρα: Madrugada Stories from the Street:


γ. Οι Ραμστάιν τοποθετούνται πολιτικά Links (αριστερά) 1,2,3



δ. O Johnny Cash τραγουδά Nick Cave με θεματικό υπόβαθρο την εκτέλεση του σειριακού δολοφόνου Ted Bundy: Mercy Seat

Σχόλια

Ο χρήστης THE_RETURN είπε…
Καλές διακοπές να έχετε.

Οι Laibach είναι εκλεκτή περίπτωση, οι δε Rammstein είναι μάλλον Laibach επί το ελαφρολαϊκότερον (mutatis mutandis φυσικά στα είδη της μουσικής.)
Ο χρήστης οι σκιές μιλάν είπε…
Ευχές και γλυκιά ξενοιασιά.

Ωραιότατο το μουσικό απάνθισμα - όλα, ένα κι ένα!
Ο χρήστης MenieK είπε…
Εντάξει: Nick Cave και Johny Cash δύο σε ένα, καλοκαίρι με ούζο σε νησί, πιατέλες με καρπούζι στο πεζούλι της ταβέρνας, ξαπλώστρα (ουχί ενοικιαζόμενη) και τάβλι με ψάθινο καπέλο.... κι εσύ θες να σκεπτόμαστε τις νησους Σαμόα/Μουρόα/Φερόα/Φέρεπίσωταλεφταοα τσ τσ τσ... Καλά κάνεις και φεύγεις χρειάζεσαι διακοπές :)
Ο χρήστης arammos είπε…
Καλές διακοπές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση