Οικονομικές επιδόσεις

Ικανοποιημένος, λέει, ο Κ.Καραμανλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας:

Ο Κ.Καραμανλής επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται γοργά χωρίς πλέον να βασίζεται στις δημόσιες δαπάνες. «Η ανάπτυξη στηρίζεται πλέον στην αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, των εξαγωγών, που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και στις άμεσες ξένες επενδύσεις που αναλογούν στο 2,2% του ΑΕΠ. Η ανεργία έπεσε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια.


Οι διαπιστώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, εκτός και αν πρόκειται για θεαματική αναστροφή των δεδομένων της οικονομίας σε λίγους μόνο μήνες:

Τον σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ (2005) παίζει η ιδιωτική κατανάλωση η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον τραπεζικό δανεισμό, στην μείωση της ιδιωτικής αποταμίευσης των νοικοκυριών και στην αύξηση κατά 2,3% των πραγματικών μισθών. Αντίθετα, η συμβολή των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων στην αύξηση του ΑΕΠ (2005) είναι αρνητική, ενώ η συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης ανέρχεται στο επίπεδο του 67%. Έτσι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στην Ελλάδα τροφοδοτούμενος, κατά κύριο λόγο, από εξωεπενδυτικούς παράγοντες, σηματοδοτεί την προοπτική της επιβράδυνσης του, εκτός και εάν στο άμεσο μέλλον ανακάμψει ο ρυθμός αύξησης των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, αφού εμπεριέχει τον κίνδυνο μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης όταν η εξυπηρέτηση των τραπεζικών δανείων εξελιχθεί σε δύσκολη παράμετρο των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην χώρα μας.


Ενώ για την ανεργία επισημαίνεται πως, ατμομηχανή της μείωσης της ανεργίας δεν ήταν η αύξηση των ξένων επενδύσεων, αλλά ο καταραμένος δημόσιος τομέας:

Η αύξηση που επήλθε στην απασχόληση της χώρας σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο, οφείλεται πάνω από το ήμισυ στην αύξηση που επήλθε στον δημόσιο τομέα (55,6%).
Η αύξηση αυτή του δημόσιου τομέα επήλθε κυρίως σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα όπου αυξάνονται μόνο οι θέσεις των μερικώς απασχολούμενων καθώς μειώνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης. Στον δημόσιο τομέα η αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης αναλογούν στο 80,0% της μεταβολής του δημόσιου τομέα, ενώ η αύξηση των μερικώς απασχολούμενων στο δημόσιο αναλογεί περίπου στο 16,0% της συνολικής μεταβολής που επήλθε στους μερικά απασχολούμενους.


Υπάρχουν δύο εικόνες της Ελληνικής οικονομίας που δεν είναι αμοιβαία συμβατές: Από την μία η εικόνα που παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός, λέγοντας πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα βασίζεται στις ξένες επενδύσεις και στις εξαγωγές (παρότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε πέρυσι) και πως η μείωση της ανεργίας δεν προέρχεται από τις δημόσιες επενδύσεις... Από την άλλη τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ που λένε πως η μέν ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από την κατανάλωση (που τροφοδοτείται από τον δανεισμό), και η μείωση της ανεργίας (σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΣΥΕ) προέρχεται από προσλήψεις στο δημόσιο - και από την αύξηση των part-time στον ιδιωτικό τομέα (αν κατάλαβα καλά έχει μειωθεί στον ιδιωτικό τομέα από πέρυσι η πλήρης απασχόληση).

Αν και καλό θα ήταν να υπήρχαν στοιχεία σε μεγαλύτερη χρονική κλίμακα, η αναντιστοιχία αυτή των εκτιμήσεων, είναι είτε επιβεβαιωτική της απόλυτης ευελιξίας των στατιστικών δεικτών και εμπειρικών οικονομικών μετρήσεων (lies, damn lies and statistics που λένε), είτε ενδεικτική του ότι κάποιος παραπλανά...

Σχόλια

Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
Όταν ο άνθρωπος είναι διπρόσωπος και το πρωί μιλάει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ το βράδυ υπογράφει συμβάσεις κατασκευής αγωγών και τις βαφτίζει και ανάπτυξη (θέλοντας να πάρει θέση και στα λεξικά ίσως;), αντί να ενισχύσει την ανάπτυξη βιοκαυσίμων πχ…

… και όταν βαφτίζει την οικιστική δόμηση ως οικονομική ανάπτυξη επειδή απλά κάποια χρήματα άλλαξαν χέρια…

…περιμένεις να μην λέει ότι ψέμα του κατέβει στο κεφάλι;
Ο χρήστης S G είπε…
μιχαλη εκτος απο το προφανες (άλλο 2005 που παρατηρει το ΙΝΕ, άλλο το 2006 για το οποιο μιλαει ο Κ) υπαρχουν και καμποσες αλλες λεπτομερειες που μπερδευουν την αναλυση.

Μια λεπτομερεια ειναι οτι οντως οι εξαγωγες αγαθων αυξανονται ταχυτερα αποτι παλια. Αυτο σε συνδυασμο με τις εξαγωγες υπηρεσιων (ναυτιλια και τουρισμος!) που παντα καποιοι ξεχνουν σημαινει οτι ο εξωτερικος κλαδος πια ενισχυει την τελικη ζητηση. Δεν χρειαζεται να μειωνεται το εμπορικο ελλειμμα, απλα να αυξανεται αργα πιο αργα απο το πλεονασμα υπηρεσιων.

μια δευτερη ειναι εδω: "η συμβολή των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων στην αύξηση του ΑΕΠ (2005) είναι αρνητική"

αυτο συγγνωμη αλλα ειναι σχεδον αδυνατο! Το ΙΝΕ εννοει μαλλον οτι η συμβολη στην αυξηση του ρυθμου αναπτυξης σε ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ειναι αρνητικη, οχι στην ιδια την αναπτυξη! Καθε επενδυση οταν ξεπερνα το οριο των αποσβεσεων ειναι θετικη για το ΑΕΠ. Αν βεβαια φετος επενδυσουμε λιγοτερο, πιθανως θα τρεξουμε πιο αργα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι επενδυσεις επηρεαζουν αρνητικα την αναπτυξη, καθε αλλο!

για την απασχοληση εχεις καποιο δικιο και περιμενω ενα αρθρο απο κανα δυο συγγραφεις σχετικα.

νταρθιιρ
"όταν βαφτίζει την οικιστική δόμηση ως οικονομική ανάπτυξη επειδή απλά κάποια χρήματα άλλαξαν χέρια"

το γεγονος οτι τα χρηματα αλλαζουν χερια εθελοντικα και οτι αυτοι που τα πληρωνουν αποκτουν καλυτερες κατοικιες δεν σου λεει τιποτα? Απο ποτε η κατοικια δεν ειναι βασικο συστατικο της ευημεριας μας?


ΥΓ τρομερες ατακες ηταν αλλες στο κειμενο, οπως το οτι η ελλαδα ειναι "πρωτοπορα" στο κλιμα! Εχουμε τεραστια αυξηση εκπομπων, απο τους λιγους Ευρωπαιους που υποσχεθηκαν αυξηση στο Κυοτο αντι για μειωση και βαυκαλιζομαστε οτι ειμαστε και πρωτοποροι!
Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
Αν θεωρείς την ανταλλαγή χρημάτων (άσχετο το πως ετελέσθη) ή το χτίσιμο εφήμερων κτιρίων "ανάπτυξη", μάλλον έχεις εντελώς διεστραμμένη εικόνα για την έννοια της λέξης...

Βέβαια ξεχνάω ότι εσύ έχεις πάνω απ' όλα τα νουμεράκια που αναγράφονται επάνω στα τραπεζογραμμάτια (κυρίως όταν βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση) τα οποία όμως αδυνατούν να αποτιμήσουν την πραγματική ευημερία της κοινωνίας, οπότε δεν παραξενεύομαι για την παράξενη εικόνα που έχεις και για το τι σημαίνει ανάπτυξη…
Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
["Πολυπαραγοντικά συστήματα", συμβιβάσου με την ιδέα, δεν κάνει κακό, η επιστήμη και η σκέψη προοδεύουν...]
Ο χρήστης S G είπε…
κοιτα επειδη παντα το ιδιο συμβαινει, σε ρωταω τι εννοεις και καταληγεις σε καποια φραση οτι "δεν καταλαβαινω και δεν θελω να καταλαβω", ας το κανουμε ετσι:

Αν εστω ενα αλλο ατομο συμφωνησει οτι ceteris paribus η κατασκευη νεων κατοικιων στην Ελλαδα δεν συνιστα αναπτυξη αλλα ειναι κακη, τοτε θα κατσω να εξηγησω την θεση μου. αλλα ειναι τοσο αυτονοητη νομιζω που δεν θελει πολλη σαλτσα.

αληθεια γιατι δεν μενουμε ολοι σε καλυβες?

ΥΓ τι εννοεις πολυπαραγοντικα συστηματα, ξερεις κανενα μοντελο που να ειναι μονοπαραγοντικο?
Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
Στο παρόν Blog σου έχω ξαναναφέρει πως η οικονομία είναι παράμετρος και όχι πανάκεια ενός πολυπαραγοντικού συστήματος και απεφάνθεις πως δεν έιναι του γούστου σου αυτά τα συστήματα...

Ψάξε...
Δεν είν' κακό....

Απλά εγώ αντιλαμβάνομαι την έννοια του σεβασμού ενώ εσύ δεν βλέπεις τίποτε πέρα από την μεγιστποίηση...
Γι' αυτό δεν θα με καταλάβεις ποτέ, ενώ εγώ αντίθετα σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά διαφωνώ κάθετα με την ανευθυνότητα που επιδυκνύουν οι απόψεις σου απέναντι σε θέματα πολύ πιό σοβαρά από τα τραπεζογραμμάτια :)
Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
Με την ελπίδα κάποτε να κατανοήσεις (και εσύ) την δική μου οπτική, ανέφερες πως εργαζόμαστε για να εχουμε την μεγιστη ευημερια με τον ελαχιστο κοπο.

Εν αρχή συμφωνώ. Όμως η αντίρησή μου είναι πως ο στόχος αυτός έχει όρια. Δεν είναι απεριόριστος, όπως και τίποτε άλλο σε αυτό τον κόσμο.

Έτσι όταν διακυβέβονται ή υποθηκεύονται πράγματα όπως η υγεία, το περιβάλλον, το ευ ζην του συνόλου και όχι μόνο ποσοστού (ας είναι και πλειοφηψία), το ήθος, το μέλλον, τότε ο στόχος αυτός καταργείται.

Εκεί διαφωνούμε. Είμαι απόλυτος φίλος της ελευθερίας και συνεπώς όχι ασύδοτος φιλελεύθερος. Ακόμα και η ελευθερία φράσεται για να έχει νόημα. Τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλιώς ονομάζεται ασυδοσία...
Ο χρήστης Arsen Efrem είπε…
Ε.Ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΤΑΝΚΣ»ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

«Μετωπική σύγκρουση με το ανάλγητο καθεστώς»


Καλούμε διά της παρούσης τους Έλληνες πατριώτες, σεμνούς οικογενειάρχες και ταπεινούς θρησκευόμενους, να αναφωνήσουν μέσα τους «ως εδώ» στην ανοχή έναντι των «γνωστών αγνώστων», που αποθησαυρίζουν επί μακρόν αμύθητα πολιτικά και οικονομικά πλούτη απομυζώντας ως το μεδούλι τις πατροπαράδοτες αξίες του Έθνους. Τους καλούμε να πάψουν πλέον διά της σιωπής τους να νομιμοποιούν τα ακραία ανθελληνικά στοιχεία που με θράσος ανείπωτο πλιατσικολογούν εις βάρος της βαθύτερής μας συνείδησης και κονιορτοποιούν τους διαχρονικούς πυλώνες της αισθητικής μας. Μη διστάζοντας: Να επιτεθούν ακόμα και σε τραπεζικά καταστήματα που ‘χουν γιγαντωθεί μέσα από τόνους ιδρώτα των επικεφαλής τους. Να κάψουν αστυνομικά τμήματα που στεγάζουν τις ηρωικές μορφές των ακίνητων και ακοίμητων φρουρών του Έθνους. Να εισβάλλουν έως και σε ογκώδη πολυκαταστήματα τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που δίδουν έστω οπτικό περιεχόμενο-αντίκρισμα στα καταναλωτικά όνειρα χιλιάδων σεμνών και ταπεινών Ελλήνων υπηκόων.
Η παρέμβασή μας διά της παρούσης πολυσέλιδης επαναστατικής προκήρυξης έρχεται ως αναγκαίο επιστέγασμα μιας πλήρους σειράς επαναστατικών ενεργειών οι οποίες ξεκινούν από το μακρινό 2004. Δεν είχαμε μέχρι σήμερα αναλάβει και δημοσίως την πολιτική ευθύνη, διότι κεντρικό σκεπτικό της πολιτικής μας δράσης ήταν η έμμεση ωρίμανση των επαναστατικών συνθηκών, η οποία θα προέκυπτε ως νομοτελειακή συνέχεια της διαρκώς διογκούμενης αγανάκτησης των σεμνών και ταπεινών Ελλήνων. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να το πράξουμε. Είμαστε δεσμευμένοι έναντι του ιστορικού ρόλου μας να αναλάβουμε δημόσια την πολιτική ευθύνη, ερχόμενοι σε ευθεία, μετωπική σύγκρουση με το ανάλγητο καθεστώς των «γνωστών αγνώστων» και τα χιλιάδες φερέφωνά του, που με όλα του τα μέσα επιτίθεται επιχειρώντας αποπροσανατολιστικά να καθυποτάξει τον ηρωικά αντιστεκόμενο «μεσαίο χώρο» της δουλειάς, των ιδεών, των αξιών. Έφτασαν οι αδίστακτοι γκεμπελίσκοι να καταλάβουν ύπουλα την συνεπέστερη φωνή αντίστασης, την δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να προβάλουν τα εμετικά τους αντεθνικά συνθήματα. Ενάντια σε όλους τους κατασκευασμένους συσχετισμούς που συνειδητά το καθεστώς προβάλλει ώστε να ενσπείρει αμφιβολίες και ηττοπάθεια στη σεμνή και ταπεινή αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αντιπαραβάλλουμε την ακράδαντη πεποίθησή μας για τελική επικράτηση. Το ανάλγητο αυτό καθεστώς προσπαθεί συνειδητά να ενοχοποιήσει τις επαναστατικές αξίες και δράσεις μας, εγκαλώντας μας για δήθεν πολιτική δειλία. Εκμεταλλεύεται ηλιθιωδώς, ωσάν να απευθύνεται σε πολίτες στερούμενους και την απειροελάχιστη κρίση, την άρρηκτα συνδεδεμένη με την κάθε διαχρονική επαναστατική πρακτική «πρακτική ανάγκη» να τηρούμε τους βασικούς συνωμοτικούς κανόνες ασφαλείας. Οι οποίοι θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την μη σύλληψή μας από τους άθλιους πραίτορες του καθεστώτος, με την προσεκτικότατη προστασία των κρησφύγετών μας αλλά και την υψηλής ταχύτητας επιχειρησιακή δυνατότητα των κτυπημάτων/ενεργειών μας. Αλλά ως εδώ και μη παρέκει! Δεν σας υπολογίζουμε καθόλου, δεν σας σεβόμαστε, δεν σας φοβόμαστε, απρόσωπα εργαλεία του καθεστώτος των «γνωστών αγνώστων». Σας προκαλούμε κατάμουτρα: Επιχειρήστε να μας συλλάβετε. Και επειδή γνωρίζουμε την ανεπάρκειά σας, άθλιοι ταγοί της ψευδοπροοδευτικής διανόησης, επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε λιγάκι ώστε να αποκτήσει το κυνήγι σας κάποιο ενδιαφέρον. Δύο είναι τα κύρια κρησφύγετά μας. Και τα δύο είναι μονοκατοικίες. Η μία βρίσκεται στο κέντρο της πρωτευούσης. Η άλλη βρίσκεται σε παραθαλάσσιο προάστιο, διαθέτον λιμάνι. Δεν σας φτάνουν τα στοιχεία που σας δώσαμε; Γνωρίζοντας την παροιμιώδη επιχειρησιακή ανικανότητα του σάπιου καθεστώτος σας, σας εφοδιάζουμε με ένα ακόμα στοιχείο. Τόπος πνευματικής καθοδήγησης κορυφαίων στελεχών της οργάνωσής μας είναι «ιερό κτίσμα» ευρισκόμενο σε άβατη ειδυλλιακή τοποθεσία της βορείου Ελλάδος. Εάν μπορείτε λοιπόν, «γνωστοί άγνωστοι», ελάτε να μας… αγγίξετε. Όσο αδυνατείτε να το πράξετε, σιωπήστε. Σταματήστε επιτέλους, άνανδροι, να εκστομίζετε ανούσιες φοβέρες, οι οποίες το μόνο που ‘χουν ως αποτέλεσμα είναι τη γελοιοποίησή σας. Τόσο σε μας όσο και σε όλους τους σεμνούς και ταπεινούς Έλληνες.
Σας προκαλούμε. Και προσκαλούμε παράλληλα όλους τους θρήσκους Έλληνες πατριώτες επίσης να σας προκαλέσουν. Τους οπλίζουμε με το απαραίτητο θάρρος, αναλαμβάνοντας δημόσια την πολιτική ευθύνη για τα πλέον σημαντικά –μεταξύ πολλών άλλων δευτερευόντων- επαναστατικά κτυπήματα της πενταετίας 2004 – 2008. Συγκεκριμένα:
Α] Σε συνεργασία με την, σχετικώς ξεπερασμένη πλην όμως αλληλέγγυα στις βασικές επαναστατικές αρχές, οργάνωση «Πράσινα εκσυγχρονισμένα άλογα Σημίτη» (ΠΡ.ΕΚ.Α.Σ), επιτυχώς φέραμε εις πέρας την επιχείρηση υπό τον κωδικό τίτλο «Απογραφή-προγραφή των δημόσιων οικονομικών». Ήταν ένα επαναστατικό κτύπημα ενάντια στην επικρατούσα ασυδοσία και την αυταπάτη ευδαιμονισμού των αδηφάγων του καθεστώτος, σε συνέχεια προηγηθέντος κτυπήματος της ΠΡΕΚΑΣ ενάντια σε ενάμισι εκατομμύριο άπληστους τζογαδόρους του κερδοσκοπικού χρηματιστηρίου. Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητη μια διευκρίνιση: Οι ασφαλίτες του καθεστώτος θα σπεύσουν να ψελλίσουν τις γνωστές ασφαλίτικες ανοησίες περί πρώτης και δεύτερης γενιάς επαναστατών, περί μίας οργάνωσης σε συσκευασία δύο, περί της γελοίας αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων και άλλα αντίστοιχα φληναφήματα. Προληπτικά, τους καταγγέλλουμε. Και στο όνομα της ιστορικής αλήθειας αποσαφηνίζουμε τα ακόλουθα: 1ον) Η συνεργασία μας με την Ε.Ο ΠΡΕΚΑΣ μετά το πέρας της επιχείρησης οριστικά ολοκληρώθηκε. 2ον) Η Ε.Ο ΠΡΕΚΑΣ σε όλη την δεκαετή επαναστατική πορεία της υπήρξε κλειστή – ολιγομελής. Εστίασε στα εντυπωσιακά κτυπήματα-ενέργειες, όμως απέφυγε επιμελώς την πλατιά ιδεολογική δουλειά στις μάζες, την οποία δευτερευόντως ανέθεσε σε μικρούς πυρήνες στελεχών. Σε αντίθεση, η υπογράφουσα την παρούσα προκήρυξη Επαναστατική Οργάνωση διεκδικεί σε συνδυασμό με τα ισχυρά πλήγματα κατά του καθεστώτος και τη μέγιστη δυνατή ιδεολογική επιρροή.
Αυτά τα ολίγα για τους ετοιμοπόλεμους προβοκάτορες που για άλλη μια φορά θα προστρέξουν ανερυθρίαστα στη διατύπωση προπαγανδιστικών ψευδών, μανιπουλάροντας (έτσι νομίζουν) τις μάζες. Εάν παρά ταύτα μας προκαλέσουν, σύντομα θα επανέλθουμε.
Β] Εμείς σχεδιάσαμε επί μακρόν και, με επιχειρησιακή ικανότητα που συνέλαβε κοιμώμενους όλους τους πραίτορες του καθεστώτος, υλοποιήσαμε επιτυχώς το κτύπημα υπό τον κωδικό «Δομημένα Ομόλογα». Ήταν το πλέον επαναστατικό κτύπημα ενάντια στην επί χρόνια δομημένη ασφαλίτικη αντίληψη που θέλει τους πολίτες, έπειτα από ολίγες μόλις δεκαετίες ενεργούς συμμετοχής στην αγορά εργασίας, απολύτως παροπλισμένους καταναλωτές -υποταγμένους στον εφησυχασμό της σύνταξης. Οι μηχανισμοί επικοινωνίας-χειραγώγησης που υπηρετούν δουλικά το καθεστώς επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, ομιλώντας για δήθεν κερδοσκοπία από πλευράς μελών της Οργάνωσής μας. Επιχείρησαν να μας εμφανίσουν σαν «εγκληματική συμμορία» αποπροσανατολίζοντας τις μάζες από το βαθύ ιδεολογικό μήνυμα του κτυπήματός μας. Τους παραδίδουμε στη δημόσια χλεύη. Ακόμα και μετά από τόνους προπαγάνδας εναντίον μας, σε δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης που το καθεστώς δεν κατόρθωσε να χειραγωγήσει, ποσοστό σχεδόν 15%(!) των σεμνών και ταπεινών Ελλήνων πατριωτών δήλωσε την «πλήρη εμπιστοσύνη» του στις πρακτικές μας. Η ιδεολογική επίθεση εναντίον μας συνάντησε ισχυρή αντίσταση.
Γ] Εμείς, με κεντρικό σχεδιασμό και με χρησιμοποίηση δεκάδων περιφερειακών στελεχών, υλοποιήσαμε με επιτυχία την επαναστατική επιχείρηση υπό τον ιερό συνωμοτικό – άβατο κωδικό «Βατοπέδιο», που είχε ως στόχο την απόδοση τεράστιων περιουσιακών στοιχείων στους επί σειρά αιώνων(!) αρνούμενους κάθε επίγεια απόλαυση ιερούς ποιμένες του «σεμνού και ταπεινού» λαού. Το συγκεκριμένο επαναστατικό κτύπημα στόχευε ευθέως στον κλονισμό της ακραία καθεστωτικής έννοιας «περί ιδιοκτησίας» η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ζωτική ψευδαίσθηση για το πιο καθυστερημένο πολιτικά κομμάτι των μαζών. Σε ό,τι αφορά το εν λόγω –άκρως επιτυχημένο- κτύπημα, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των μηχανισμών του καθεστώτος υπήρξε λυσσαλέα, εστιάζουσα στο πλέον χειραφετημένο «σεμνό και ταπεινό» κομμάτι του λαϊκού παράγοντα. Προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να μας παρουσιάσουν σαν κερδοσκόπους, επιμελώς προσπερνώντας την ιδεολογική εμβέλεια του κτυπήματός μας. Σέρβιραν την γνωστή αντιδραστική προπαγάνδα περί «εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου», προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά απώθησης στο «σεμνό και ταπεινό», πλέον χειραφετημένο κομμάτι των αγωνιζόμενων Ελλήνων πατριωτών. Αυτό το κομμάτι μονό Εμείς μπορούμε να το κοιτάμε στα μάτια, σε αυτό και μόνο σε αυτό το κομμάτι απευθύνονται οι εξηγήσεις που ακολουθούν (και όχι στους προβοκάτορες κουκουλοφόρους πραίτορες του στυγερού καθεστώτος των «γνωστών αγνώστων»): Ένα σημαντικό τμήμα των περιουσιακών στοιχείων που απαλλοτριώσαμε υπέρ των καταπιεσμένων ιερών ποιμένων παρακρατήθηκε όντως από την Επαναστατική μας Οργάνωση, ώστε να χρηματοδοτήσει σχεδιαζόμενες σε πολλά επίπεδα επόμενες δράσεις-κτυπήματα. Αυτά προς το παρόν. Εάν η προβοκάτσια συνεχιστεί και κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο, και επί του συγκεκριμένου θέματος θα επανέλθουμε, στο βαθμό που κρίνεται η επαναστατική μας αξιοπιστία.
Δ] Εμείς, τέλος, σχεδιάσαμε κεντρικά και με τη χρησιμοποίηση γενναίου περιφερειακού στελέχους μας υψηλής ετοιμότητας υλοποιήσαμε επιτυχώς την εκτέλεση του δεκαπεντάχρονου μακρυμάλλη Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η γενναιότητα του στελέχους που έφερε εις πέρας την συγκεκριμένη επιχείρηση αποδεικνύεται από το «αστραπιαίο» της εκτέλεσης, πέραν πάσης πρόβλεψης τόσο του μακρυμάλλη καθεστωτικού κατοίκου βορείων προαστίων όσο και των καθεστωτικών παρισταμένων συνοδοιπόρων του. Ο ηρωικός εκτελεστής τελεί σήμερα υπό πολιτική αιχμαλωσία από το στυγνό καθεστώς, η οποία όμως θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα χάρη στις άμεσες ενέργειες των θεσμικών εφεδρειών της πλατιάς Επαναστατικής μας Οργάνωσης. Όσους τυχόν αμφισβητούν αυτή μας την εκτίμηση τους παραπέμπουμε στο μακρύ ιστορικό θεαματικών – θεσμικών φυγαδεύσεων όλων ανεξαιρέτως των άξιων εκτελεστών χαμερπών καθεστωτικών και βρωμύλων αλλοδαπών κατά το παρελθόν. Το καταλυτικό πλήγμα σε μία από τις «καρδιές» του καθεστώτος, στην επονομαζόμενη και «κράτος εν κράτει» πλατεία Εξαρχείων, δεν θα σταματήσει εδώ. Σε συνεργασία με χιλιάδες «μέλη βάσης» της Οργάνωσής μας θα συνεχίσουμε πολύ σύντομα τα κτυπήματα. Ακόμα και δυο τρεις χαμηλόβαθμους αστυνόμους θα τους θυσιάσουμε αν χρειαστεί, προκειμένου να αντιστρέψουμε το πρόσκαιρο επικοινωνιακό προβάδισμα των γνωστών αγνώστων. (Επισημαίνουμε εδώ για πρώτη φορά, σε επόμενη προκήρυξη θα επανέλθουμε λεπτομερειακά: Έχουμε για λόγους συνωμοτικότητας επιλέξει την πυραμιδωτή δομή οργάνωσης και λειτουργίας, κατά συνέπεια οι άμεσες εκτελέσεις πραιτόρων του καθεστώτος υλοποιούνται από ομάδες των «από κάτω» που λειτουργούν ως κλειστοί πυρήνες). Οφείλουν πλέον να το γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται τις «καρδιές» του καθεστώτος ότι κινδυνεύουν και να πάψουν να αισθάνονται ήσυχοι. Σε ό,τι, τέλος, αφορά τον γενναίο σύντροφο-μέλος των Ειδικών Δυνάμεων εκτέλεσης της Οργάνωσης: Διαβεβαιώνουμε και συνάμα προειδοποιούμε το καθεστώς των «γνωστών αγνώστων» και τους γλοιώδεις υποτακτικούς του ότι πολύ σύντομα ο σύντροφός μας θα ‘ναι ελεύθερος. Με τη βοήθεια των πάρα πολλών και πλήρως συνειδητοποιημένων συντρόφων που έχουν διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της καθεστωτικής μηχανής, η σύντομη απελευθέρωσή του συνιστά νομοτέλεια. Και επειδή ξανά οι μηχανισμοί προπαγάνδας θα αποπειραθούν να παραπλανήσουν εμφανίζοντας την παραπάνω εκτίμησή μας σαν «τσάμπα μαγκιά», ξανά θα τους συντρίψουμε αντιπαραβάλλοντας στις έωλες διαδόσεις τους την ψυχρή ιστορική αλήθεια: Δεκάδες οι πρώτης γραμμής αιχμαλωτισθέντες σύντροφοι που έχουν στο σύνολό τους διαφύγει των δεσμών του καθεστώτος. (Και πριν ακόμα την εμφάνιση της Οργάνωσής μας. Εμείς δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην προστασία των συντρόφων επαναστατών). Σε πείσμα όλων όσων πιστεύουν ότι οι ιδέες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας μπορούν να συντριβούν υποταγμένες στα στενά όρια τεσσάρων τοίχων.

Μέχρι τελικής νίκης,
ο αγώνας συνεχίζεται…


Ε.Ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΤΑΝΚΣ»
Υ.Γ: Η πρώτη λέξη-διαζευτικό της επωνυμίας της Οργάνωσής μας είναι εμπνευσμένη
από τον ιδεολόγο επαναστάτη Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο. Η
δεύτερη, ως συνέχεια – συνέργια της προσφοράς του ευθυτενούς Εθνάρχη, του
επονομαζόμενου Γέρου της Αντιπαροχής, αποτελεί ακροστιχίδα των αρχικών:
Τρομοκρατική Αντεπίθεση Νέας Καραμανλικής Συμμορίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης