Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουσολίνι 2.03


Όταν απογοητεύεται κανείς από την διαφθορά και την σαπίλα στην χώρα μας, όταν εξοργίζεται με την παθητικότητα των πολιτών της, με την εξουσία της τηλεόρασης, με την ανικανότητά και την ξετσιπωσιά της πολιτικής μας ελίτ, μπορεί πια να παρηγοριέται πως στο σπίτι του γείτονα, σε χώρα των G7, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μια στιβαρή πλειοψηφία εξέλεξε για τρίτη φορά την Ιερή Συμμαχία, η οποία μεταφράζεται Ελληνικά σε "Βορίδη" (Φίνι), "Πανίκα Ψωμιάδη" (Μπόσι) και (επικυριαρχούντως) "[Διασταύρωση Μάκη Ψωμιάδη με τα λεφτά του Λάτση, όλα τα κανάλια και πολύ μεγαλύτερο θράσος]" (Μπερλουσκόνι) (Αδικώ τον Μάκη Ψωμιάδη εδώ - δεν υπάρχει στην πραγματικότητα Ελληνικό αντίστοιχο για τον Ντούτσε Καβαλιέρε).
Η δημοκρατία μίλησε.
Οι πολίτες επέλεξαν την νεοφεουδαρχία και τον νεοφασισμό.
Νοιώθω πως ζω σε μια χώρα με προηγμένο πολιτικό πολιτισμό, ελάχιστη διαφθορά και στέρεους θεσμούς. Συγκριτικά μιλώντας πάντα.

Δεν κατανοώ όμως γιατί επιμένουν όλοι να χαρακτηρίζουν την νίκη του Μπερλουσκόνι ως νίκη της "Κεντροδεξιάς". Δηλαδή η ακροδεξιά πώς είναι; Ποιος είναι ο κεντρώος, ο ρατσιστής Μπόσι, ο μεταφασίστας Φίνι (πιθανόν ο μετριοπαθέστερος από τους τρεις), ή ο μονοπωλιακός καναλάρχης και πρώην μέλος της φασιστικής P-2 Μπερλουσκόνι (ο οποίος ενδεικτικά αναφέρω ότι αποκαλούσε το γνωστό περιοδικό Economist, Ecommunist); Εικάζω ότι σήμερα οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις της Ιταλίας, η Κόζα-Νόστρα, η Καμόρα και η Ντραγκέτα, θα πανηγυρίζουν για τον θρίαμβο στον οποίο άλλωστε συμμετείχαν ενεργά- συν τοις άλλοις αποκαθίσταται ο ιστορικός τους ρόλος, και έχουν πρωθυπουργό στην κυβέρνηση έναν από τους υπόδικους (και εδώ μεταξύ πολλών άλλων) για την υπόθεση παγίδευσης των αυτοκινήτων και δολοφονίας των δικαστών Φαλκόνε και Μπορσελίνο, δικαστών που είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα εναντίον της Μαφίας. Ο Μπερλουσκόνι απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής. Ο Σύλβιο πρωτοστατεί στην απαξίωση της δικαιοσύνης στην χώρα του - και την τρομοκράτησή τους για να μην έχει τέτοια προβλήματα στο μέλλον.

Στους εξωκοινοβουλευτικούς, πλέον, συντρόφους της Επανίδρυσης και του Ουράνιου Τόξου γενικότερα, και ειδικότερα στον αυτοσυνταξιοδοτηθέντα σ. Φαούστο Μπερτινόττι, στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς μαζί με την Ελληνική παροιμία "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". Όταν συμμετέχεις άνευ όρων και ως yesman σε μια ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που το μόνο που την συνέχει είναι ο αντιμπερλουσκονισμός και της οποίας ο ηγέτης υπόσχεται "θεραπείες σοκ" για την οικονομία, πας από το 13% στο 3% σε 3 χρόνια και σου κάνουν πλάκα οι δεξιές εφημερίδες, σημειώνοντας ότι έγινες βορά της ξενοφοβικής Λίγκας του Βορρά, που σε άφησε με λίγα στο Βορρά, μαζί με την παράλληλη υποχώρηση στο Νότο, στο Κέντρο, στην Ανατολή και στην Δύση, παίζοντας με το δικό σου παραδοσιακά ακροατήριο το οποίο διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις της πολιτικής που το φτωχαίνει (στην κυβέρνηση που την εκπόνησε συμμετείχες ρε Φάουστο) υπερψηφίζοντας κάποιον που παριστάνει, τουλάχιστον, ότι έχει μια λύση και ενδιαφέρεται (τους εγκατέλειψες δηλαδή στην ιδεολογική ηγεμονία των ρατσιστών ρε σ. Φάουστο). Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των δικών μας (και κυρίως σε απάντηση όσων κόπτονται έξω από την αριστερά για την ανάγκη να γίνει γρήγορα "κυβερνητική") για το που οδηγούν τα άνευ όρων και αρχών "κεντροαριστερά" (διάβαζε σοσιαλφιλελεύθερα) σενάρια. Ευτυχώς εδώ παρόμοιες αυτοκτονικές τάσεις είναι και θα παραμείνουν, ελπίζω, μειοψηφικές.


Γυρίζει στον τάφο του

Σχόλια

Ο χρήστης μια αντανάκλαση είπε…
Να υποθέσω πως η λεζάντα
"encuentre las diferencias (?)"
στοχεύει στην ανάδειξη των fans του "Nip Tuc" και λοιπών εξοικειωμένων με την πλαστική χειρουργική;
Ο χρήστης Herr K. είπε…
Συγχαρητηρια και για το περιεχομενο αλλα και για το στυλ / μέγεθος των αρθρων. Ελπιζω ν'αργησεις να βαρεθείς
Ο χρήστης kostas είπε…
Με έκανες προσωρινά να αισθανθώ καλύτερα για την κατάσταση της χώρας μου. Όμως μετά θυμήθηκα ότι αντί για το Μουσολίνι οι πολιτικοί μας θαυμάζουν τη σκέψη του Μάο, και αντί για μετανοημένους νεο-φασίστες έχουμε αμετανόητους παλαιοκομμουνιστές... Γ@μα τα....
Ο χρήστης talos είπε…
kosta: Οι οπαδοί του μουσολίνι βρίσκονται στην εξουσία στην Ιταλία. Και κανένας Έλληνας πολιτικός (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στην εξουσία ομολογουμένως) δεν έχει υποπέσει σε ψιλοπαραπτώματα τύπου "ανάμιξη/συμμετοχή σε δολοφονία δικαστών που διερευνούν το οργανωμένο έγκλημα", ή "ανάμιξη σε οργάνωση που είχε σαν στόχο την βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος για την εγκαθίδρυση στρατιωτικής δικτατορίας και πιθανότατα εμπλέκεται στην απαγωγή και δολοφονία πολιτικού", ούτε καν "εκφοβισμό του δικαστικού σώματος συνολικά για να μην διερευνήσουν τις υποθέσεις μας". Από την άλλη βέβαια, οι Κομμουνιστές είναι έτοιμοι να έρθουν και να ιδρύσουν μαοϊκά στρατόπεδα επανεκπαίδευσης και γκουλάγκ στην Ελλάδα, οπότε μία ή άλλη είμαστε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΥΛΗ ΛΑΜΠΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΟΒΕΛΙΕΣ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ WILD SEX ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΙΞΗ

WILD SEX

ΚΑΙ ΠΕΟΛΕΙΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΧΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κεντροαριστερά στην Ιταλία και Δεξιά στην Ελλάδα;
Ο πολιτικός Ευρωπαικός πολιτισμός απέναντι στους εθνικισταράδες φασισταράδες ελληναράδες.

Δεξιά στην Ιταλία και στην Ελλάδα κεντροδεξιοαριστερά;
Ε,να μωρέ, μαφιόζοι ιταλιάνοι μακαρονάδες εκεί, πολιτικά ισοροπημένοι εδώ.
Ο "αριστερός" αστικός ελιτισμός εκτός ορίων...
Ο χρήστης talos είπε…
Ανώνυμε, δεν καταλαβαίνω τι λες. Μπορείς να το εξηγήσεις;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να λες τον BERLUSCONI ακροδεξιό ή τρελός είσαι ή υπό την επήρρεια των ναρκωτικών ή αρτηριοσκληρωτικό απολειφάδι είσαι.
Άντε παιδάκι μου να σε δει κανάς ειδικός γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι νέος άνθρωπος
Όρνεο
Ο χρήστης talos είπε…
Για να μιλάς με τέτοιο ύφος (που δεν είναι καλοδεχούμενο εδώ - μια φορά το λέω) και τέτοιο στόμφο, ή πολιτικός ομοϊδεάτης του είσαι και συ, ή άσχετος με την πολιτική γεωγραφία, ή πολύ μικρός για να ξέρεις τι ήταν η P2, ή οι Φαλκόνε και Μπορσαλίνο που αναφέρω, ή η Φάλαγγα, της οποίας ο Μπερλουσκόνι δήλωσε συνεχιστής ("Είμαστε η νέα Φάλαγγα" είπε ο γίγαντας). Έχουμε φτάσει στο σημείο , τμήμα του παραδοσιακού πάτρωνα της Ιταλικής Χριστιανοδημοκρατίας, της Καθολικής εκκλησίας δηλαδή, να προειδοποιεί ότι η χώρα γλιστρά προς τον φασισμό.

Αν δυσκολεύεσαι ακόμα, να σε βοηθήσω. Αν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας τεκμηριωμένα να το συζητήσουμε... Αλλά με άλλο ύφος και πιο ψύχραιμα - τους χαρακτηρισμούς κράτα τους για το γήπεδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …