Ποιος θα παίξει τον Καραμανλή;

Όταν λέγαμε πως η υπόθεση Vodafone θυμίζει κινηματογραφική ταινία, πού να ξέραμε...
Σύμφωνα με την Helena Smith του Observer, η υπόθεση Vodafone ενδέχεται να γίνει ταινία στο Χόλυγουντ! Μεταφράζω πρόχειρα από την ανταπόκρισή της:

Και τώρα για το blockbuster. Αφού σφυροκόπησε την Αθήνα επί σχεδόν τέσσερις μήνες, η σκοτεινή υπόθεση δολοπλοκίας και κατασκοπίας στην οποία εμπλέκονται η Ελληνική κυβέρνηση και η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, μπαίνει τώρα στο στόχαστρο του Χόλυγουντ για να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Μια μεγάλη Αμερικάνικη εταιρία κινηματογράφου, έχει στείλει ανθρώπους της στην Ελληνική πρωτεύουσα για να δει αν το φιλμ μπορεί να γίνει στην χώρα και αν ενδιαφέρονται να εμπλακούν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Μεταξύ αυτών μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται: ο πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το μεγαλύτερο μέρος του υπουργικού του συμβουλίου, οι επικαφαλής των ενόπλων δυνάμεων, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλοί Άραβες επιχειρηματίες.

Όλοι ανακάλυψαν πως τα κινητά τους παρακολουθούνταν από "αγνώστους", τόσο πριν, όσο και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Η εταιρία, που δεν κατονομάζεται, πιστεύει πως το σκάνδαλο έχει όλα τα συστατικά στοιχεία ενός μεγάλου κατασκοπευτικού θρίλερ. Η ανακάλυψη των παράνομων υποκλοπών και η απόφαση των κυβερνώντων συντηρητικών να την δημοσιοποιήσουν, έχει παράσχει μια εικόνα των υπόγειων μεθόδων των Υπηρεσιών πληροφοριών που σπάνια βλέπει κανείς στον πραγματικό κόσμο. "Το λένε "Watergate, made in Greece'," λέει κάποιος από τους σχετιζόμενους με την εξέλιξη...


Έχει ακούσει κανείς τίποτα ανάλογο από Ελληνικά ΜΜΕ; Ή είναι αποκλειστικότητα της Smith. Ανεξάρτητα από την εγκυρότητα ή μη της πληροφορίας, έχει πλάκα να σκεφτεί κανείς ποιος θα παίξει τοκ Καραμανλή στην ταινία. O Joe Pesci;...

Σχόλια

Ο χρήστης Μαύρο πρόβατο είπε…
ποιος θα παίξει τοκ Καραμανλή στην ταινία. O Joe Pesci;...
:-)))))))))
Αριστος στο κάστινγκ σφε! Καμμιά ιδέα για το Βουλγαράκη;

-Πάντως, μου φαίνεται οτι οι ατσίδες του Χόλυγουντ έχουν μυριστεί πόσο πάει ο πλανήτης το κράτος τους, γι αυτό αρχίσαν να φτιάχνουν συριανά...λουκούμια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dafun says :

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει πάντοτε να «παίρνουμε τα φώτα» απ΄ το Εξωτερικό.
Και δη τους αγγλοσάξονες. Γιατί δεν έκαναν ταινία και την «υπόθεση Πολκ» ;

Υπήρξαν πολλές εγχώριες φωνές που διαφοροποιήθηκαν.
Τι παραπάνω λέει η Smith ; Πλασάρει την γαργαλιστική είδηση (;), για κινηματογραφική μεταφορά της υποθέσεως. Που σίγουρα θα απέχει από την πραγματικότητα.

Επί της ουσίας του θέματος, ενδεικτικά :
- Η εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" μιλάει από την αρχή για «καραμπινάτη υπόθεση κατασκοπίας».
- Οι εφημερίδες "ΕΠΟΧΗ" και "ΠΡΙΝ" επίσης.
- Η Λιάνα Κανέλλη, σε κάποιες εκπομπές, προσπάθησε, ανάμεσα σε γελοία γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας τύπου Πρετεντέρη, να αναδείξει τις διαστάσεις του θέματος.
- Η Αριστέα Μπουγάτσου, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στον ΣΚΑΪ, επίσης μίλησε για "πολιτικο-κατασκοπευτικό θρίλλερ".
- Ο Γιώργος Καραμπελιάς το ίδιο.
- Ο Στάθης και ο Τριάντης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Το ζήτημα είναι ότι οι "διαφορετικές" φωνές βρίσκουν ευήκοα ώτα κυρίως σε όσους συμμερίζονται αυτές τις πολιτικές αναλύσεις και διαθέτουν την αυτή πολιτική οπτική. Πείθουν τους πεπεισμένους.

Από την λεγόμενη mainstream δημοσιογραφία δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα. Έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πλύση εγκεφάλου του «πόπολου». Συνεπώς όσοι πιστεύουν όσα διαβάζουν και κοιτάζουν (όχι βλέπουν) σε ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ κ.τ.λ. & MEGA, ΑΝΤ1, ALPHA κ.τ.λ., είναι από χέρι καμένοι.

Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Χρόνια τώρα λοιδορούνται όσοι μιλούν για μυστικές υπηρεσίες, μυστική διπλωματία, παραπολιτική, υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, εγχώριες και άλλες κυβερνήσεις-μαριονέττες, ανάγκη εθνικής κυριαρχίας.
Οι πληρωμένοι υποστηρικτές της αμερικανοποίησης και της «πολυπολιτισμικότητας» κραυγάζουν αμέσως : «θεωρίες συνομωσίας!».
Ας καταλάβουν όσοι, παραπλανημένοι, τους ακολουθούν πιστά ότι «ο Καπιταλισμός είναι καλός, αλλά χωράει λίγους».
Αν ανήκουν σε αυτούς τους λίγους ας συνεχίσουν, έχουν συμφέρον.
Αν όχι, ας το βουλώσουν, κι ας κοιτάξουν πως θα πληρώσουν τη δόση της πιστωτικής.
Α, ναι. Και ποιους καραγκιόζηδες θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dafun says :

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει πάντοτε να «παίρνουμε τα φώτα» απ΄ το Εξωτερικό.
Και δη τους αγγλοσάξονες. Γιατί δεν έκαναν ταινία και την «υπόθεση Πολκ» ;

Υπήρξαν πολλές εγχώριες φωνές που διαφοροποιήθηκαν.
Τι παραπάνω λέει η Smith ; Πλασάρει την γαργαλιστική είδηση (;), για κινηματογραφική μεταφορά της υποθέσεως. Που σίγουρα θα απέχει από την πραγματικότητα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dafun συμπληρώνει :
Ενδεχομένως η πρόθεση του σχολίου υπήρξε χιουμοριστική. Λυπάμαι, δεν μπορώ να αστειευθώ με το θέμα.
Ο χρήστης talos είπε…
Δεν είμαι σίγουρος dafun, αν οργίζεσαι με το σχόλιο μου, αλλά αν ναι, πράγματι περί χιουμοριστικής πρόθεσης πρόκειται.

Στην Ελλάδα, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση κατασκοπείας. Και βέβαια δεν περιμένουμε από την Helena Smith, να μας διαφωτίσει. Η υπόθεση είναι τόσο κραυγαλέα και η διαχείρισή της (τα ψέμματα και οι συγκαλύψεις) τόσο κατάγέλαστη, που είναι σαφές ότι για το θέμα θα έπρεπε να είχε πέσει η κυβέρνηση (χωρίς να παραγνωρίζω ότι οι βάσεις τέτοιου είδους "συνεργασιών" είχαν τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση).

Δεν έχω ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα στο Ελληνικό Ιστολόγιο. Προτίμησα να ασχοληθώ στο Αγγλικό Ιστολόγιο και στην European Tribune, γιατί η έλλειψη κάλυψης των παγκόσμιων μέσων για το θέμα ήταν εντυπωσιακή. Αυτό είναι κάτι που οφείλω να σημειώσω. Πέρα από το άρθρο της Smith, δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά στο θέμα σε διεθνή μέσα. Το Google News, δεν δίνει τίποτα σχετικό στην αναζήτηση των όρων Laurel, Vodafone π.χ. Δεν πρόκειται περί συνομωσίας μάλλον, αλλά περί ανεπάρκειας των αγγλόφωνων ανταποκριτών στην Αθήνα, ίσως;

Κατά τα άλλα η προοπτική ταινίας του Χόλυγουντ για το θέμα μου φαίνεται διασκεδαστική και αξιοσημείωτη...
Μαύρο Πρόβατο: Για τον Βουλγαράκη σηκώνω ψηλά τα χέρια, ακούω προτάσεις.
Ο χρήστης Tero είπε…
Κώστας Τσαλικίδης θα υπάρξει;

Εδώ σας θέλω...

Tero
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βουλγαράκης ο Ηλίας Κωτέας. Αν θυμηθούμε το Crash τον βλέπω μια χαρά με τον james spader τον Βουλγαράκη στο πίσω κάθισμα
Ο χρήστης Μαύρο πρόβατο είπε…
Βουλγαράκης ο Ηλίας Κωτέας.
Ποιοτική πρόταση!
Εναλλακτικά: ο Τσάκωνας, φτιάχνεται λέτε;
:-))
(ΥΓ Μόνο πλάκα σ'αυτό το ποστ - εξυπακούεται. Τι να συζητήσουμε φίλοι συσχολιαστές; Αν πρόκειται περί κατασκοπείας, ή αν τη δουλειά την έκανε η σία με τρεις-τέσσερεις άλλες υπηρεσίες; Ή αν φάγανε τον Τσαλικίδη;)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού κάνουμε πλάκα, και επειδή είμαι λίγο τελειομανής, κύριοι, σας παρουσιάζω τον Βουλγαράκη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σας παρουσιάζω τον Καραμανλή (αν πάρει μερικά κιλά επιπλέον - ο ηθοποιός, όχι ο πραγματικός...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πλάκα - ξεπλάκα, για τον Τσαλικίδη (είναι πολύ δραματικό πρόσωπο ρε γαμώτο σ' αυτήν την ιστορία, ανεξαρτήτως του ρόλου του - και ο μόνος που την πλήρωσε) δεν ψάχνω καν.

Αλλά ότι άλλο θέλετε, ζητήστε το!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dafun says :
Τάλως, δεν οργίσθηκα με το σχόλιό σου, γι΄ αυτό έκανα τη διευκρίνιση.
Και οι συνδέσεις που παρέχεις είναι πάντοτε κατατοπιστικότατες.

Οργίσθηκα με το σύνδρομο «και κερατάς και δαρμένος».

Μας επέβαλαν σαν Νέα Μεγάλη Ιδέα μια Ολυμπιάδα που δεν έπρεπε να αναλάβουμε.
Χρεώθηκαν και οι αγέννητοι.
Χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων που υπονομεύουν προσωπικές ελευθερίες.
Μια από τις συνέπειες υπήρξε η προκείμενη υπόθεση, οι υπόλοιπες προσεχώς.

Κι έρχονται να βγάλουν κι άλλα λεφτά, κάνοντας ταινία τα χάλια μας και δείχνοντάς τα μας.
Και οργίζομαι γιατί ξέρω ότι συμπατριώτες μας θα πάνε τρέχοντας να τη δουν.
Και οργίζομαι επίσης γιατί το Σάββατο είδα ανθρώπους με καροτσάκια και πατερίτσες να διαδηλώνουν κατά της αμερικανοποίησης, έχοντας ταξιδέψει χιλιάδες χλμ. Και έλληνες ήταν καμιά 30ριά χιλ., από μια Αθήνα 5 εκατ.

Η «κακή» Αμερική, το πολιτικο-στρατιωτικό πλέγμα, επεμβαίνει βάναυσα σε όλον τον Κόσμο. 200 επεμβάσεις από το 1950. Βλ. και Gore Vidal «Διαρκής πόλεμος για διαρκή ειρήνη», Scripta, σελ.34-51.
Κι έρχεται η «καλή» Αμερική, το Χόλυγουντ, να κάνει «τέχνη» τις πολιτικοστρατιωτικές επεμβάσεις, και να κονομήσει επιπρόσθετα. Βλ. φιλμογραφία για Βιετνάμ, Κορέα (The Manchurian Candidate), Περσικό Κόλπο Ι, Σομαλία κ.α.

Μόνο ο Kubrick έδωσε με μοναδικό τρόπο το πολιτικό στίγμα της βαρβαρότητάς τους, με το Dr Strangelove και το Full Metal Jacket.

Εν πάση περιπτώσει, αφού όλοι καταθέτουν προτάσεις :
Τον Καραμανλή πρέπει να τον παίξει ερασιτέχνης. Το casting να γίνει στις ψησταριές της Βάρης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση