Εκεί που μας χρωστούσανε...

... απειλούν να μας πάρουν και το βόδι αν δεν τους το δώσουμε μόνοι μας:
Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ο Όμιλος Ιντρακόμ απειλεί να μετακομίσει στην Βαλκανική ενδοχώρα. Έχει πρόβλημα με το "δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον" και το "αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται με την ανοχή της κυβέρνησης από ορισμένα κέντρα", δηλαδή το ότι εγκαλείται η εταιρεία για κατά συρροή σκανδαλώδη απομύζηση του Ελληνικού δημοσίου... Σε ποια περίπτωση θα φύγει η Ιντρακόμ από την Ελλάδα; Αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση για το Πάμε Στοίχημα, η οποία λήγει στο τέλος του 2006... Κλασσικός εκβιασμός στα πλαίσια της "ελεύθερης αγοράς". Αφήνω τις κρίσεις και τα σχόλια για τους αναγνώστες, αφού σημειώσω ότι:

...H νέα συμφωνία ΟΠΑΠ - Ιντραλότ για τη διεξαγωγή του διευρυνόμενου «Πάμε στοίχημα», απαλλάσσει την ιδιωτική εταιρεία από προηγούμενα βάρη - και δίνει στη διαχειρίστρια εταιρεία τη δυνατότητα για νέα κέρδη ύψους έως και 60 δισ. δραχμών. [Μα καλά ακόμα σε δραχμές μετράνε στα ΝΕΑ;]


Να εκφράσω όμως την απορία μου για την ακόλουθη δήλωση:

"Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιντρακόμ, πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης στην Ελλάδα, αφενός λόγω της μειωμένης δραστηριότητας του κράτους και αφετέρου, λόγω του υψηλού εργασιακού κόστους. Πρόσθεσε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι κλάδοι και βιομηχανίες, που επίσης σκέπτονται να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες."


Είναι υψηλό το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα; Δηλαδή π.χ. στην Σουηδία και το Βέλγιο τι είναι; Εκεί γιατί δεν φεύγουν οι εταιρίες τύπου Ιντρακόμ; Μια άλλη απορία είναι βέβαια και η εξής: αν υπάρχουν περί το λογισμικό και τις επικοινωνίες δουλειές στην Ελλάδα, τότε άλλες εταιρίες θα δημιουργηθούν ή/και θα προσλάβουν κόσμο για να καλύψουν το κενό της αποχωρούσας Ιντρακόμ. Η οποία με την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή σχέση της με το Ελληνικό δημόσιο δεν άφηνε άλλον να προκόψει (να πάρει δηλαδή κανένα έργο) παρά μόνο σαν υπεργολαβία της... Οπότε δεν μου είναι προφανές ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, εκτός και αν η Ιντρακόμ εξακολουθεί να μονοπωλεί από την Βουλγαρία τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Τι δεν καταλαβαίνω σωστά;

Υ.Γ. Δηλαδή αν δεν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα θα τον μεταφέρει στην Σόφια;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρώτηξης:

Έχεις δουλέψει ποτέ σε εταιρία πληροφορικής;
Αν ναι, σε ποιά;
Αν οχι, πώς διάολο ξέρεις αν το εργασιακό κόστος είναι υψηλο, χαμηλό η οτι άλλο;
Ο χρήστης talos είπε…
Ανώνυμε (τονίζω: ανώνυμε): αφού σου πω ότι έχω δουλέψει με δύο εταιρίες (μια web μια web και λογισμικό), και ότι γνώρισα αρκετό κόσμο που δούλευε σε αντίστοιχες δουλειές (μα απολύτως αντίστοιχες) στην Ευρώπη και άρα μπορώ να συγκρίνω... να κάνω απολύτως σαφές ότι υφάκια και στυλάκια και ανακριτικό στυλ (ιδιαίτερα από ανώνυμους) κομμένα: σιγά μη σου δώσω και βιογραφικό... Για να το αντιστρέψω: ποιος είσαι, πού δουλεύεις, πόσα παίρνεις και γιατί και, αν δουλεύεις σε εταιρία πληροφορικής, πες μου για τους μισθούς στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και το Βέλγιο... Αν δεν δουλεύεις σε εταιρία πληροφορικής, τι διάολο ρωτάς;

Να σου πω πάντως ότι, αντίθετα, δεν έχω δουλέψει π.χ. εμποροϋπάλληλος ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Γαλλία, αλλά παρόλα αυτά γνωρίζω και μπορώ να υποστηρίξω, ότι οι αντίστοιχοι μισθοί δεν είναι συγκρίσιμοι... Δεν είναι ακριβώς κρατικό μυστικό.

Έχω βαρεθεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού που θεωρούν κάθε πρόβλημα του Κόκκαλη και δικό τους και σπεύδουν να τον "υπερασπιστούν" δημόσια...
Ο χρήστης S G είπε…
"Είναι υψηλό το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα; Δηλαδή π.χ. στην Σουηδία και το Βέλγιο τι είναι; Εκεί γιατί δεν φεύγουν οι εταιρίες τύπου Ιντρακόμ;"

φευγουν... η Γερμανια αυτην την στιγμη εχει πολυ μεγαλα προβληματα μετεγκαταστασης εταιρειων. Απο κει και περα, αν η Ιντρακομ επιμενει να θελει συμβασεις χωρις να το αξιζει, επιμενει να ειναι "ο εθνικος προμηθευτης" που παραδιδει κακη ποιοτητα σε υψηλες τιμες, ας την παρει καλυτερα ο διαολος. Να παει στην Βραζιλια αν θελει, να δουμε αν θα τα βρει με τους εκει λερες...

Αν απτην αλλη αποφασισει να δουλευει στα ισα και να παραγει πλουτο αντι να κλεβει, ειναι ευπροσδεκτη και τα αιτηματα της πρεπει να βρισκουν πειστικες απαντησεις απο τα δημοσια χειλη. Γιατι το οτι η γραφειοκρατια πνιγει καθε επιχειρηση, ποσ μαλλον υψηλης τεχνολογιας, δεν ειναι κατι νεο..
Ο χρήστης S G είπε…
κοιταξτε και αυτο παντως. Φαινεται να ανασκευαζει τα λογια του ο Κ...
Ο χρήστης talos είπε…
Με πρόλαβες S_G...

Πάντως με δεδομένο ότι οι δηλώσεις που έγραφαν τα Νέα ήταν *επώνυμες*, αυτό μου μοιάζει με στημένο... τακτική "προειδοποίησης".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με λένε Αρτέμη.
Η άτιμη ετούτη κενωνία, με έριξε στα πλούτη της πληροφορικής.
Μεγάλη δυστυχία.
Ο καφές παγωμένος, το aircondition πάνω απο τα κεφάλια μας, οι καρέκλες cozy οπως του Καραισκακίου. Πίκρα σου λέω, πίκρα.
Ο πρόεδρας, φροντίζει για εμάς ,δεν έχω πιεί ποτε freddo με ξυνισμένο φραπόγαλο.

Μου θυμίζεις το "Οταν έχεις ένα σφυρί, όλα σου φαίνονται καρφιά".

Υ.Γ
Πριν δυο χρόνια ο πρόεδρας έκανε εγχείρηση
αιμορροΐδων. Δεν μπορείς να φαντάστεις, δράμα η κατάσταση. Μια εβδομάδα δεν μπορούσα να κάτσω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση