Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για τον καλπασμό της Δημοκρατίας στην Μεσοποταμία

Η ηρωική επέμβαση των δυνάμεων του φωτός στο Ιράκ για την εδραίωση της Δημοκρατίας και μόνον, στην ταλαιπωρημένη από τον αιμοσταγή δικτάτορα χώρα, συνεχίζεται. Οι γενναίοι Αρχάγγελοι της Απελευθέρωσης θα εγκαταστήσουν μια πρότυπη δημοκρατία δοσιλόγων προοδευτικών εχθρών του Ισλαμοφασισμού, που περιφρουρεί τον πλούτο την ευνομία και την τάξη στην χώρα.

Ο λαός τους αγκαλιάζει, αγκαλιάζει και τον Ιησού Χριστό τον ειρηνέμπορα, όπως οι δυνάμεις των απελευθερωτών αγκαλιάζουν την Ιστορία της χώρας και το κράτος δικαίου.

... αν τα βάλεις κάτω δεν είναι και λίγα...

Και μια υπενθύμιση: Ποιος είχε δίκιο; [flash]

Σχόλια

Ο χρήστης Κωστής είπε…
Indeed...
Ο χρήστης xpan είπε…
Πολύ καλό. Έμεινα έκπληκτος που μπόρεσες να πεις τόσα πολλά με τόσο λίγες λέξεις... :)
Η δημοκρατία είχε αρχίσει να καλπάζει στο Ιράκ ήδη πριν την απελευθερωτική εισβολή του αμερικανικού στρατού και των συμμάχων του.

Βάση της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα ελεύθερης έναντι λογικού αντιτίμου επικοινωνίας των οπλιτών και πολιτών.

Γιαυτό και πριν ακόμα αρχίσουν οι επιχειρήσεις (Μάρτιος 2003) οι Αμερικανικοί εξαγωγείς δημοκρατίας εξέταζαν -μεταξύ άλλων- και το σύστημα κινητής τηλεφωνίας που θα χρησιμοποιήσουν στο μεταπολεμικό Ιράκ.

Αφενός για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των εργαζομένων κι αφετέρου για να μην αφήσουν εκτεθειμένη τη δημοκρατία στα κατασκοπευτικά δίκτυα των αφερέγγυων ευρωπαίων συμμάχων.
Ο χρήστης makakos είπε…
Όλα καλά και σαφέστατα αλλά εδώ σε έχασα λίγο : "...αγκαλιάζει και τον Ιησού Χριστό τον ειρηνέμπορα" ????
Ακούγεται δυνατά και δίνει έμφαση αλλά νομίζω πως αποδίδεις τον χαρακτηρισμό επιπόλαια για να μη πω άδικα.
Ο χρήστης talos είπε…
makakos: για να γίνω σαφής το ειρηνέμπορας πήγαινε στα όσα έλεγαν οι ευαγγελικοί ιερείς, που δεν είχαν καμιά δουλειά βέβαια να πάνε να μεταλαμπαδέψουν τον προτεσταντισμό σε κατεχόμενη χώρα υπό την προστασία των κατακτητών. Βρίσκω το ακόλουθο εξαιρετικά απαράδεκτο:

"“The people are open like never before,” Ghassan Thomas, pastor of a Christian and Missionary Alliance church in Baghdad, told Compass. “It is because we have no peace. This is how we connect our message to the nation: I preach on the topic, ‘How do we get peace?’ and everyone listens, especially when I talk about the deeper peace that Christ brings.” "

Δηλαδή χρησιμοποιούμε την διάλυση του Ιράκ (που επέφερε ο στρατός που συνοδεύουμε) για να αρπάξουμε κανά πιστό... Σας επιστρέφουμε την ειρήνη που σας πήραμε με αντάλλαγμα την ψυχή σας. Νομίζω ότι δεν είναι άδικο - ίσως να είναι ασαφές;
Ο χρήστης Αστραδενή είπε…
Δεν νομίζω πως το δίκαιο και το άδικο έχει καμία σχέση με την πολιτική και με την ιστορία.Λες να είναι οι ιδεολογίες που οδηγούν τις εξελίξεις;Καμία σχέση.Όσο για την θρησκεία και λοιπά-η προσαρμογή των νέων αγορών πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.Θρησκεία είναι μόνο ο καταναλωτισμός στις μέρες μας.Και καθημερινή πρακτική η κοπιαστική παθητική εργασία.
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Εξαιρετικό post.

Δηλαδή χρησιμοποιούμε την διάλυση του Ιράκ (που επέφερε ο στρατός που συνοδεύουμε) για να αρπάξουμε κανά πιστό... Σας επιστρέφουμε την ειρήνη που σας πήραμε με αντάλλαγμα την ψυχή σας.

Κάτι μου θυμίζει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …