Ενημέρωση για τον καλπασμό της Δημοκρατίας στην Μεσοποταμία

Η ηρωική επέμβαση των δυνάμεων του φωτός στο Ιράκ για την εδραίωση της Δημοκρατίας και μόνον, στην ταλαιπωρημένη από τον αιμοσταγή δικτάτορα χώρα, συνεχίζεται. Οι γενναίοι Αρχάγγελοι της Απελευθέρωσης θα εγκαταστήσουν μια πρότυπη δημοκρατία δοσιλόγων προοδευτικών εχθρών του Ισλαμοφασισμού, που περιφρουρεί τον πλούτο την ευνομία και την τάξη στην χώρα.

Ο λαός τους αγκαλιάζει, αγκαλιάζει και τον Ιησού Χριστό τον ειρηνέμπορα, όπως οι δυνάμεις των απελευθερωτών αγκαλιάζουν την Ιστορία της χώρας και το κράτος δικαίου.

... αν τα βάλεις κάτω δεν είναι και λίγα...

Και μια υπενθύμιση: Ποιος είχε δίκιο; [flash]

Σχόλια

Ο χρήστης xpan είπε…
Πολύ καλό. Έμεινα έκπληκτος που μπόρεσες να πεις τόσα πολλά με τόσο λίγες λέξεις... :)
Ο χρήστης Michael είπε…
Η δημοκρατία είχε αρχίσει να καλπάζει στο Ιράκ ήδη πριν την απελευθερωτική εισβολή του αμερικανικού στρατού και των συμμάχων του.

Βάση της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα ελεύθερης έναντι λογικού αντιτίμου επικοινωνίας των οπλιτών και πολιτών.

Γιαυτό και πριν ακόμα αρχίσουν οι επιχειρήσεις (Μάρτιος 2003) οι Αμερικανικοί εξαγωγείς δημοκρατίας εξέταζαν -μεταξύ άλλων- και το σύστημα κινητής τηλεφωνίας που θα χρησιμοποιήσουν στο μεταπολεμικό Ιράκ.

Αφενός για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των εργαζομένων κι αφετέρου για να μην αφήσουν εκτεθειμένη τη δημοκρατία στα κατασκοπευτικά δίκτυα των αφερέγγυων ευρωπαίων συμμάχων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα καλά και σαφέστατα αλλά εδώ σε έχασα λίγο : "...αγκαλιάζει και τον Ιησού Χριστό τον ειρηνέμπορα" ????
Ακούγεται δυνατά και δίνει έμφαση αλλά νομίζω πως αποδίδεις τον χαρακτηρισμό επιπόλαια για να μη πω άδικα.
Ο χρήστης talos είπε…
makakos: για να γίνω σαφής το ειρηνέμπορας πήγαινε στα όσα έλεγαν οι ευαγγελικοί ιερείς, που δεν είχαν καμιά δουλειά βέβαια να πάνε να μεταλαμπαδέψουν τον προτεσταντισμό σε κατεχόμενη χώρα υπό την προστασία των κατακτητών. Βρίσκω το ακόλουθο εξαιρετικά απαράδεκτο:

"“The people are open like never before,” Ghassan Thomas, pastor of a Christian and Missionary Alliance church in Baghdad, told Compass. “It is because we have no peace. This is how we connect our message to the nation: I preach on the topic, ‘How do we get peace?’ and everyone listens, especially when I talk about the deeper peace that Christ brings.” "

Δηλαδή χρησιμοποιούμε την διάλυση του Ιράκ (που επέφερε ο στρατός που συνοδεύουμε) για να αρπάξουμε κανά πιστό... Σας επιστρέφουμε την ειρήνη που σας πήραμε με αντάλλαγμα την ψυχή σας. Νομίζω ότι δεν είναι άδικο - ίσως να είναι ασαφές;
Ο χρήστης Αστραδενή είπε…
Δεν νομίζω πως το δίκαιο και το άδικο έχει καμία σχέση με την πολιτική και με την ιστορία.Λες να είναι οι ιδεολογίες που οδηγούν τις εξελίξεις;Καμία σχέση.Όσο για την θρησκεία και λοιπά-η προσαρμογή των νέων αγορών πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.Θρησκεία είναι μόνο ο καταναλωτισμός στις μέρες μας.Και καθημερινή πρακτική η κοπιαστική παθητική εργασία.
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Εξαιρετικό post.

Δηλαδή χρησιμοποιούμε την διάλυση του Ιράκ (που επέφερε ο στρατός που συνοδεύουμε) για να αρπάξουμε κανά πιστό... Σας επιστρέφουμε την ειρήνη που σας πήραμε με αντάλλαγμα την ψυχή σας.

Κάτι μου θυμίζει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Brexit: Το αναπάντεχο καλοκαίρι της Βρετανίας

Στρίβοντας δεξιά στη διακλάδωση του Wallerstein