Μόνο στην Ελλάδα...


Με αφορμή μερικά σχόλια στο buzz
Αγαπητέ exiled:
Εντάξει, ποστάρεται το άρθρο του Δελαστίκ για την, σύμφωνα με μέρος της Γερμανικής Ακαδημαϊκής κοινότητας, χρεωκοπία της "διαδικασίας της Μπολόνια" στο buzz...
Αλλά ρε exiled, πας και μπερδεύεις τον κόσμο με γεγονότα και μαρτυρίες... τι θα γίνει με εσάς στο reality-based community τέλος πάντων; Θα αφήσετε τους ιδεοληπτικούς να προβάλουν τις φαντασιώσεις τους στην πραγματικότητα με την ησυχία τους; Αφού σου λέει ο Σωτήρης πως δεν έχει δει κατάληψη σε γερμανικά πανεπιστήμια, τι; ξέρεις εσύ καλύτερα που ζεις εκεί, ή ξέρουν καλύτερα τα διάφορα δημοσιεύματα που μιλάνε για καταλήψεις σε 80 σχολές ανά την Γερμανία;

Αφού όλοι ξέρουμε ότι οι καταλήψεις συμβαίνουν *μόνο* στην Ελλάδα γιατί οι Έλληνες είναι κακομαθημένοι και ανεύθυνοι και δεν καλλιεργούν την προσωπική ευθύνη στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι αληταράδες τους αναρχοκουμουνιστές και να κάνουν καταλήψεις χωρίς κανένα λόγο, απλά για να την σπάνε στον Χρήστο Γιανναρά, τον Πάσχο Μανδραβέλη και τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Μόνο στην Ελλάδα, μαζεύονται άσχετοι στις καταλήψεις. Μόνο στην Ελλάδα οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις για εξωπανεπιστημιακά μάλιστα θέματα! Μόνο στην Ελλάδα ταμπουρώνονται με βανδαλισμούς εναντίον του "πανεπιστημίου της αγοράς", μόνο στην Ελλάδα γίνονται τέτοιοι βανδαλισμοί, τελεία. Επαναλαμβάνω: μόνο στην Ελλάδα γίνονται καταλήψεις. Χα, χα, σε λίγο θα μας πουν πως γίνονται καταλήψεις και στο LSE. Μόνο στην Ελλάδα οι φοιτητές συγκρούονται με την αστυνομία, μόνο στην Ελλάδα η "επαναστατική παράδοση" διαμόρφωσε μια ειδικά Ελληνική παθολογική "κουλτούρα της μεταπολίτευσης" που οδηγεί σε κοινωνικούς αστεΐσμους και την εμπέδωση της ατιμωρησίας. Μόνο στην Ελλάδα μπλοκάρουν φοιτητές και εξωπανεπιστημιακοί τα όργανα της διοίκησης. Μόνο στην Ελλάδα αναρχοβοσκοί του Σόρος, με υπερσύγχρονες τεχνικές επικοινωνίας ξεσήκωσαν χιλιάδες άμυαλους πιτσιρικάδες για να διαμαρτυρηθούν. Μόνο στην Ελλάδα χούλιγκαν επιτίθενται σε μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Χούλιγκαν που δεν είναι παρά προνύμφες τρομοκρατών, βεβαίως...

Αυτό που λείπει, και δεν θα αργήσει να έλθει ελπίζω, είναι π.χ. ο Στάθης Καλύβας να ασχοληθεί και με τα τεκτενόμενα στην Γερμανία, την Αυστρία και την Καλιφόρνια (μεταξύ άλλων) για να αποδείξει επιστημονικά, ότι οι Γερμανοί καταληψίες ήταν στην πραγματικότητα 11-12, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

[Προφανώς περιμένουμε όλοι σχετικό ποστ πλέον exiled :-), αν και όταν βρεις χρόνο!]

Σχόλια

Ο χρήστης talos είπε…
ΥΓ. Αφήνω αυτή την καλοπροαίρετη διαπίστωση στο παρόν ιστολόγιον και απομακρύνομαι εορταστικά. Θα περιίπταμαι εδώ γύρα και θα εποπτεύω, αλλά σχόλια και ενεργή συμμετοχή δεν θα έχω, το επιβάλλει ο γιατρός για καμιά βδομάδα διότι έγκωσα με τα διαδικτυακά ένα χρόνο, μέχρι να μπει το νέο έτος και να μας βρει όλους καλά να τσακωνόμαστε. Μην ανησυχήσει κανείς αν δεν απαντήσω σε σχόλιο δηλαδή :-)
Ο χρήστης S G είπε…
ταλω αν δεν ημουν μεθυσμενος, κουρασμενος και τσαντισμενος με καμποσους ελληναρες σημερα (μεταξυ των οποιων περιπολικο που διπλοπαρακαρε για φραπεδια απο το εβερεστ και μετα εφυγε με σειρηνα. 6 η ωρα το πρωι) θα τα ανελυα ενα ενα τα σημεια σου.

Τωρα θα σε ρωτησω κατι απλο. Ισχυριζεσαι οτι καποια χωρα της Δυτικης Ευρωπης, ή μαλλον η Γερμανια για να σε διευκολυνω, εχει κατι που εστω προσεγγιζει το ελληνικο μπουρδελο που ονομαζουμε ΑΕΙ?

Δηλαδη τι αστειο ειναι αυτο τωρα, ενα λινκ σε ενα βλογ "καταληψης στο LSE" (μια χαρα μαθηματα εκαναν προσφατα αποσο ξερω) ή 3 περιεργων στην Γερμανια (οπου ποτε δεν ειδα ή ακουσα για καταληψη σε μια δεκαετια) για να αποδειξεις οτι ειναι ισα και ομοια με την Ελλαδα?

Λες και στην τελικα αν ισχυε αυτο θα μας εκανε λιγοτερο καραγκιοζηδες που συντηρουμε τετοιο χαος στα Ανωτατα Εκπαιδευτικα μας Ιδρυματα.

ΥΓ ε ενα σημειο θα το χτυπησω

"Lecture halls have been occupied at 80 universities throughout the country."

αυτο το λες καταληψεις σε 80 σχολες??!?!?! Πραγματικα, συγγνωμη αλλα δεν εχεις ιδεα τι σημαινει Γερμανια, τι αλλο να πω.
Ξερεις τι σημαινει καταληψη ή αποχη στην Γερμανια? Οτι οταν καναμε 24ωρη διαμαρτυρια για τα διδακτρα, τα μαθηματα εγιναν κανονικα αλλα ο καθε καθηγητης μιλησε στο μαθημα του για κατι σχετικο με τα διδακτρα. Ας πουμε στα Αστικα Οικονομικα που πηγα εκεινη την ημερα ο (γαμω τα παιδια) καθηγητης εκατσε και εξηγησε τι σχεση εχουν τα διδακτρα με το Semesterticket, δηλαδη το εξαμηνιαιο εισιτηριο για ΜΜΜ που αποκτας αμα τη εγγραφη σου ως φοιτητης.

το μονο ατομο που ζητουσε σκληροτερα μετρα στο φοιτητικο κοινοβουλιο ηταν, μαντεψε... μια φοιτητρια που μας επισκεπτοταν απο την Ελλαδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Το reality-based community που ζει μέσα στα πανεπιστήμια πάντως, μέρα μπει-μέρα βγει, ελληνικά και ξένα, σου γράφει ότι γράφεις φίδια.

Φιλικότατα,

vasvas
Ο χρήστης talos είπε…
"Ισχυριζεσαι οτι καποια χωρα της Δυτικης Ευρωπης, ή μαλλον η Γερμανια για να σε διευκολυνω, εχει κατι που εστω προσεγγιζει το ελληνικο μπουρδελο που ονομαζουμε ΑΕΙ?"

E; από πλευράς μπορδέλου όχι. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο ή κυρίως τα ΑΕΙ. Ισχυρίζομαι (και νομίζω πως ήταν αρκετά σαφές, έστω και με τον έμμεσο τρόπο που το λέω) ότι η ιδέα ότι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις είναι κυρίως ελληνικό φαινόμενο είναι καταγέλαστη. Και συγγνώμη, εγώ δεν έχω ιδέα από το τι σημαίνει Γερμανία, εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει κατάληψη. Αν πάω και *καταλάβω* μια αίθουσα, λέμε πως "κάνω κατάληψη". Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με τα πολιτισμικά συμφραζόμενα μιας χώρας. όχι με το γεγονός ότι γίνονται καταλήψεις. Και μάλιστα εναντίον της διαδικασίας της Μπολόνια. (Για το LSE: πέρυσι είχε κατάληψη και μάλιστα για την Γάζα)...

vasvas: Αν πρόσεξες γράφω ελάχιστα. Αφήνω τα λινκ να μιλήσουν. Οπότε αν υπάρχουν φίδια θα ζουν εκεί μέσα
:-) Don't shoot the messenger πάντως και όρα και άνω. Όπως και νάχει καλά να είσαι και καλές γιορτές.
Ο χρήστης lazopolis είπε…
@zoutiri: άσχετο ίσως, αλλά δεν βρίσκεις οτι είναι λίγο άκομψο να περιγράφεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς πόσο ανεπαρκείς, απολίτιστη και εν τέλει χυδαία είναι η συμπεριφορά και η νοοτροπία όσων ζουν στην Ελάδα, τη στιγμή που δεν είσαι ανάμεσά τους; Ρωτάω, ειλικρινώς, γιατί εγώ το βρίσκω άκομψο και προσπαθώ να το αποφεύγω ακόμα κι όταν πρόκειται για εμφανώς δικαιολογημένα παράπονα.


@vasvas: το επιχείρημα "εγώ ξέρω καλύτερα γιατί ζω το μεροκάματο του τρόμου και όλοι οι άλλοι είστε φιδέμπορες" δεν προσφέρει τίποτα σε καμία συζήτηση, εκτός από μια κάποια εκτόνωση.

@the point: το οτι είναι δυνατόν να εκδηλώνεται διαμαρτυρία με τη μορφή κατάληψης χωρίς να παρακωλύονται οι πανεπιστημιακές λειτουργίες, χωρίς καταστροφές και χωρίς ταυτόχρονα να περνάει απαρατήρητη ως διαμαρτυρία, είναι αξιοθαύμαστο τόσο για το εκεί φοιτητικό κίνημα όσο, επίσης, και για την εκεί κοινωνία που ακούει τους φοιτητές της αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα που ξέρει να χειριστεί το ζήτημα σωστότερα.

Κι αν στην Ελλάδα τα "πολιτιστικά συμφραζόμενα" σημαίνουν διαμαρτυρίες με εκτροπές, διαμαρτυρίες χωρίς δομημένα αιτήματα, διαμαρτυρίες με αδιέξοδα, σ'αυτό ευθύνονται όλοι οι συμμετέχοντες. Και όσοι νομίζουν οτι δεν ευθύνονται, δεν ωτακουστούν αρκετά τα παραθυρόφυλλα της πραγματικότητας (που έλεγε κι ο Ελύτης, φίλος του μακαρίτη του Γιάννη Μόραλη).
Ο χρήστης talos είπε…
@lazopolis αν και δεν διαφωνώ επί της ουσίας, καθόλου - η διαφορά είναι μεταξύ του "για ψύλλου πήδημα" και του "για σοβαρό λόγο". Ο διακινούμενος όμως μύθος είναι πως "μόνο στην ΕΛλάδα κάνουν καταλήψεις". Τελεία.
Σου επισημαίνω βέβαια το εξής σχετικά με "διαμαρτυρίες και εκτροπές" από την ΛΔ του Berkley:

"Washington - Eight people were arrested over the weekend after ongoing protests against hikes in university fees led to an attack with burning torches on the home of the chancellor of the University of California at Berkeley. The arrested were accused of breaking windows and throwing burning torches at the home of Robert Birgeneau, authorities said, according to the San Francisco Chronicle in its Sunday edition."

Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα πάντως :-)
Ο χρήστης S G είπε…
Ταλω

το να ονομαζεις 20 ατομα που μπαινουν σε μια αιθουσα για 1 ωρα καταληψη και να ονομαζεις αυτα που γινονται στην Ελλαδα επισης καταληψη ειναι λιγο καταχρηση ορων.

Αν το ποιντ σου ειναι οτι οι φοιτητες σε ολον τον κοσμο ειναι ζωηροι, σκεφτονται διαφορετικα απο τους 50ηδες, αντιδρουν και σιχαινονται τα διδακτρα εχεις προφανως δικιο. Αν θες ομως να πεις οτι στην Γερμανια ή στις ΗΠΑ η συμπεριφορα των φοιτητων εχει οποιαδηποτε σχεση με τα ελληνικα ακρα, εχεις βαθυ και προφανες αδικο.

Κατα τα αλλα καλες γιορτες και πες μου που κυκλοφορεις να σε κερασω καμμια μπυρα!


λαζοπολι εχεις καποιο δικιο. Ας πω ομως οτι

α) οσο μπορω συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου και γενικα δεχομαι καθε τετοια κριτικη

β) σπανιως μιλω για συγκεκριμενα ατομα

γ) σπανιως λεω τετοια πραγματα σε μη Ελληνες (περι Ελληνων)

Τι να πω, πιστευω στην ειλικρινεια και hard love, αν δεν τα πουμε εμεις ποιος θα τα πει?
Ο χρήστης talos είπε…
"Αν θες ομως να πεις οτι στην Γερμανια ή στις ΗΠΑ η συμπεριφορα των φοιτητων εχει οποιαδηποτε σχεση με τα ελληνικα ακρα, εχεις βαθυ και προφανες αδικο..."

Κοίτα τα Ελληνικά άκρα είναι αν μέρει επινοημένα. Υπάρχουν 100 πανεπιστήμια εκατοντάδες σχολές και ακραία γεγονότα κάθε χρόνο είναι καμιά εικοσαριά κατά την ίδια λογική. Και επιμένω ότι κανένας φοιτητής στην Ελλάδα δεν έχει πάει ποτέ σε σπίτι πρύτανη για να του το κάψει!
Ο χρήστης S G είπε…
αφου τον δερνει μεσα στο γραφειο του γιατι να παει στο σπιτι του?
Ο χρήστης Αταίριαστος είπε…
Για δε τι γίνεται στην Ευρώπη! Κι εγώ έλεγα να πουληθώ ολόκληρος για να στείλω τα παιδιά να σπουδάσουν στο εξωτερικό! Ψάξε-ψάξε θα βρεθεί ότι ισχύει και κανά άσυλο στα πανεπιστήμια της Αγγλίας, οπότε θα βεβαιωθούμε όντως ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
Ο χρήστης Βασίλης είπε…
θα συμφωνησω απολυτα με τους α προλαλησαντες.Η κατασταση στα ελληνικα πανεπιστημια εχει παραγινει. Βανδαλισμοι με την προφαση του Πανεπιστημιακου Ασυλου. Και για αυτο τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν χαντακωθει πληρως, γιατι ο καθενας θα προτιμουσε σωστες σπουδες σε προτυπα πανεπιστημια και οχι σπουδες σε πανεπιστημια που μονιμως γινονται φασαριες. Ας συνειδητοποιησουμε επιτελους στην Ελλαδα πως δεν ειναι μονο τι μας δινει το κρατος, αλλα τι δινουμε και εμεις! Εμεις δεν δινουμε τιποτα αλλα ταυτοχρονα ζηταμε και μια τελεια παιδεια!

Βασιλακης (http://www.voulokeri.gr)
Ο χρήστης Unknown είπε…
Προφανώς οι ιδιαίτερες μορφές που λαμβάνουν οι καταλήψεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το LSE και το Berkeley (όχι όμως στο Yale ;-) ) έχουν άμεση συνάφεια με το ήθος και το ύφος του εκάστου αντίστοιχου Πρετεντέρη ή Μανδραβέλη κλπ. αντιδημοκρατικών δυνάμεων. Θέλω να πω ότι ανάλογα με τον Πρετεντέρη σου θα έχεις και τους καταληψίες σου - ου μην και τους Ελληναράδες που επιβαίνουν περιπολικών.

Υ.Γ. Χρόνια Πολλά!
Ο χρήστης Rodia είπε…
«Φραουλες και Αιμα» ..αλλα αυτο ειναι πολυυυυ παλιο, ε;
Καλη Χρονια Ταλω :)
Ευστοχο ποστ.
Ο χρήστης ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε…
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Καλή χρονιά σε όλους
Ο χρήστης DimitrizZzZz είπε…
Παραθλετεις διάφορα πράγματα, σαν απόδειξη οτι δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να σου διαφεύγουν 2 μικρές λεπτομέρειες:

1. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν ΟΛΑ αυτά μαζί.
2. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται με την συχνότητα που πάει για κατούρημα ένας μπυρόβιος.

Σταμάτησα να μετράω στην 4η χώρα που χρησιμοποιήσες για παράδειγμα για να δείξεις οτι γίνονται ανάλογα περιστατικά και αλλού.

Επίσης και σου ξέφυγε και κατι άλλο στην αναφορά που παραθέτεις για εξωσχολικά στοιχεία, αναφέρεται οτι μπήκε η αστυνομία και τους μάζεψε μετά από 2 μήνες.

Εδω και 5 χρόνια να μείνουν μέσα, δεν θα μπει να τους μαζέψει.

Στο ΕΜΠ εξω πανεπιστημιακά στοιχεία διαχειρίζονται το Ιντιμιντια τόσα χρόνια.

καλό θα ήταν λοιπόν να μην περιορίζεσαι στο οτι γίνονται ΚΑΙ σε άλλες χώρες.

Τα πάντα γίνονται παντού.

όταν λέμε οτι μερικά πράγματα γίνονται μόνο στην Ελλάδα εννοούμε οτι γίνονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ, και κυρίως δεν τα αντιμετωπίζει το κράτος.
Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερες το κράτος της εκεί Χώρας τα αντιμετωπίσε.
Δεν τα αφήνουν αν γίνονται ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

36 χρονών είμαι και όλο αυτά θυμάμαι να γίνονται.

ΑΥΤΟ φίλε είναι που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα γίνεται.
Ο χρήστης DimitrizZzZz είπε…
Πραγματικα, συγγνωμη αλλα δεν εχεις ιδεα τι σημαινει Γερμανια, τι αλλο να πω.
Ξερεις τι σημαινει καταληψη ή αποχη στην Γερμανια?
----

Ρε φίλε πες του τι θα πάθει στην Γερμανία κάποιος που θα αγγίξει αστυνομικό.
Όχι να πάει να του βγάλει το κράνος,
στον ώμο να τον ακουμπήσει.

Και πως στο Βερολίνο, με χιλιάδες φτωχούς και μετανάστες είναι απολύτως φυσιολογικό να δεις μια γυναίκα μόνη να πηγαίνει μόνη σπίτι της, μέσα από σκοτεινούς δρόμους 2 και 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι τύποι δεν έχουν καταλάβει τα χάλια μας.
Ο χρήστης DimitrizZzZz είπε…
Κοίτα τα Ελληνικά άκρα είναι αν μέρει επινοημένα. Υπάρχουν 100 πανεπιστήμια εκατοντάδες σχολές και ακραία γεγονότα κάθε χρόνο είναι καμιά εικοσαριά κατά την ίδια λογική. Και επιμένω ότι κανένας φοιτητής στην Ελλάδα δεν έχει πάει ποτέ σε σπίτι πρύτανη για να του το κάψει!

-----

Δεν έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο στην Ελλαδα.
Που να τρέχουν τα παιδιά.
Τους δέρνουν μεσα στα Πανεπιστήμια και δεν κινδυνεύουν και από σύλληψη λόγω ασύλου.

λοιπόν κλείνω από δω, γιατί θα βρίσω πολύ άσχημα με αυτά που βλέπω.
Αν ήσουν από άλλο πλανήτη θα έλεγα οτι οι Εξωγήινοι είναι τυφλοί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση