Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

@chrisochoidis

...κι’ ακούστη και τραγούδαγε πασίχαρο τραγούδι∙
δεν κελαϊδά σαν το πουλί, σαν άνθρωπος τουιτάρει:

«Ψές που γλυκοκοιμήθηκα, μεσ’ στο όνειρό μου τι είδα;
...δέντρο κυπαρισσόδεντρο, χρυσά είταν τα κλαδιά του,
χρυσά τα φύλλα του, χρυσή και η ρίζα και η κορφή του,
και στην κορφή πληκτρολογεί περήφανος λεβέντης,»


RT (πειραγμένο)@costispalamas

Χάρη στην μαγεία της τεχνολογίας, ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον άμεσα και χωρίς καμία διαμεσολάβηση, να την πει ανά πάσα στιγμή στον Υπουργό (διαχρονικό όνειρο του μέσου ταλαιπωρημένου Έλληνα πολίτη), και μάλιστα στον Υπουργό Προστασίας Πολίτη τον ίδιο.  Αρκεί να αποκτήσει έναν λογαριασμό twitter και να απευθυνθεί στο @crisochoidis. Μάλιστα ο Υπουργός απαντάει (ή το γραφείο του τέλος πάντων) σε τέτοιου είδους επικλήσεις, όσο μπορεί καλύτερα.

Οφείλω, λοιπόν, να ενημερώσω τους αναγνώστες μας για μια πολύ χρήσιμη επέκταση του twitter: Αν πάτε στην διεύθυνση http://twitter.com/devices, θα μάθετε πώς να στέλνετε τα μηνύματα στο twitter με sms, από το κινητό σας. Έτσι, και επειδή σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες του κ. Υπουργού όλοι είμαστε υπό προσαγωγή (μια και αν δεν ξέρουμε εμείς για ποιο πράγμα είμαστε ύποπτοι, ξέρει το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ), θα μπορούμε να στέλνουμε μαζικά sms tweets από τα κρατητήρια στον Υπουργό κάθε φορά που θα μας έχουν μπουζουριάσει αδίκως. Κάτι σαν αντίστροφο flashmobbing.

Σκεφτείτε πόσο χρήσιμη θα ήταν μια τέτοια υπηρεσία για τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε μέχρις νοσοκομείου από την ΕΛ.ΑΣ επειδή είχε την ατυχή έμπνευση να βγάλει βόλτα το σκυλί του στο λόφο του Στρέφη, ή τον άλλο που κατέβασε με τις πυτζάμες τα σκουπίδια του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε να του έχουν φορέσει ένα σάκο με μολότωφ και να τον πάνε ως κουκουλοφόρο για κακούργημα. Και οι δύο θα μπορούσαν να είχαν υποβάλει τις ενστάσεις τους για τις ατυχείς επιλογές των οργάνων της τάξης αμέσως και εύκολα μέσω του κινητού τους. Θα μπορούσαν επίσης να διαμαρτυρηθεί με τον ίδιο τεχνολογικά καινοτόμο τρόπο και η πενηνταπεντάχρονη διαδηλώτρια που την πάτησε μηχανάκι της ομάδας «Δ» (που λέγεται πως θα μετονομαστεί σε ομάδα «Γκ», από το «Γκοταζαμάνης»).

Σκοπεύω, μάλιστα, να προτείνω στον κ. Χρυσοχοΐδη να δημιουργήσει και αποθετήριο MMS σε ιστοχώρο του Υπουργείου του, όπου θα μπορούν τα θύματα των δυνάμεων καταστολής να αναρτούν αυτόματα τα αποδεικτικά στοιχεία της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης. Αυτό θα ήταν μια πραγματικά χρήσιμη προσφορά προς τον Έλληνα πολίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας):



 Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]



Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …