Δοξάστε τον!

Από ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, σταχυολογώ και παραπέμπω σε σχετική τεκμηρίωση:

Μοιραστήκαμε μαζί ιδέες και σκέψεις για το αύριο. Συνθέσαμε μαζί πολιτικές για την Παιδεία. Συνεχίζουμε μαζί τη μεταρρυθμιστική στρατηγική για την αναβάθμιση της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης. Δημιουργούμε, όλοι και όλες μαζί, Εκπαίδευση ποιοτική, δημοκρατική, προοδευτική. Θεμελιώνουμε, μαζί...


- Το δικαίωμα να έχει ο καθένας τα εφόδια, να πετύχει στη ζωή του.

- Το δικαίωμα στη δημιουργία, την απασχόληση, την επαγγελματική καταξίωση.

- Το δικαίωμα ίσων ευκαιριών σε μια Πατρίδα μεγάλων δυνατοτήτων. Μια Πατρίδα που γίνεται Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού [αυτό ασχολίαστο]. Μια Πατρίδα που μας κάνει περήφανους.


...


Σήμερα μπορείτε να μιλάτε με αισιοδοξία για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου. Είναι το Σχέδιο που οδηγεί στην Ελλάδα του 2015. Σχέδιο που εγγυάται...

- δυναμική Ανάπτυξη,

- περισσότερες θέσεις εργασίας,

- καλύτερη ποιότητα ζωής.


...


Ο καταναλωτής έχει, σήμερα, αυξημένη προστασία. Αναβαθμίστηκαν οι μηχανισμοί που υπήρχαν και δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί στο πλευρό του. Ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός. Εντείνονται οι έλεγχοι. Έχουμε το χαμηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων πολλών χρόνων.


...

Σήμερα, στη Νέα Διακυβέρνηση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους πολίτες, για την προστασία του περιβάλλοντος.

- Εφαρμόζουμε εξωστρεφή, επιθετική ενεργειακή στρατηγική, που καθιστά τη Χώρα μας διεθνή ενεργειακό δίαυλο. Ενεργειακή πολιτική που δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές, το σεβασμό στο Περιβάλλον.

- Καταρτίζουμε ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό, που ενισχύει την ανάπτυξη, προστατεύοντας τον εθνικό μας πλούτο. Το περιβάλλον αναδεικνύεται σε εθνική υπόθεση. Μαζί αλλάζουμε τα πράγματα. Μαζί κερδίζουμε τις μάχες για καλύτερη ποιότητα ζωής.


...

Βάλαμε, από την αρχή, στο επίκεντρο της πολιτικής μας...

- τον άνθρωπο, την προστασία της αξίας του, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

- Το αξίωμα ότι το Κράτος, σ’ όλη του την έκτασή του, (Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση) είναι υπηρέτης του πολίτη.

- Το χρέος για ένα πραγματικά ανθρώπινο Κράτος.



...

- Είναι το όραμα για την Ελλάδα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Την Ελλάδα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης. Την Ελλάδα που επενδύει στην Εκπαίδευση και τη Νέα Γνώση. Στις Νέες Τεχνολογίες και τη Ψηφιακή Εποχή. Που επενδύει, πάνω απ’ όλα, στις νέες και τους νέους μας.

- Είναι το Όραμα μιας δυναμικής και ευημερούσας Πατρίδας. Με ισχυρή, ανταγωνιστική και εξωστρεφή Οικονομία. Με ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη. Με περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας. Με περισσότερες θέσεις εργασίας.

- Είναι το όραμα για μια συνεκτική Κοινωνία, με ενεργούς, ισχυρούς και περήφανους πολίτες. Κοινωνία που παράγει και προοδεύει. Κοινωνία χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης και Ανθρωπιάς.


Σεμνά και ταπεινά. Όλε. Αν έχετε περισσότερες παραπομπές που διαφωτίζουν το εθνικό έργο της κυβέρνησης ή σχόλια σε αποσπάσματα που βαρέθηκα να καλύψω, προσθέστε τις στα σχόλια. Είναι σημαντικό να δίνονται παραδείγματα του μεγαλειώδους κυβερνητικού έργου.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Το σπίτι σου το πενεύεις ακόμα και παράγκα...
Αν έλεγε άλλωστε αλήθειες μάλλον θα αυτοκτονούσε πολιτικά...
Ο χρήστης Διαγόρας ο Μήλιος είπε…
Πολύ ωραίο, θα ήταν ακόμα πιό "πειστικό" με "snapshots"
Ο χρήστης philos είπε…
Εγώ πάντως αν ήμουν σε μεγάλο κόμμα θα σε είχα "αγοράσει" στεγνά.
Τετοια εξαιρετική δουλειά ξέρω πολλούς στην Ρηγίλλης που θα την ζηλεύανε!

Διαγόρα, από χθες τα snapshots μπορείς να τα έχεις και συ στον browser σου, χωρίς απαραίτητα να τα διαθετει το site.
Ο χρήστης talos είπε…
philos: Ξέρω ότι τρώγονται μεταξύ τους στην Ρηγίλλης, αλλά δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα ζηλεύανε ακριβώς το παραπάνω.

darthiir: δουλειά τους είναι να παρουσιάζουν εικόνα που απέχει κοσμολογική απόσταση από την πραγματικότητα. Ας υπενθυμίζουμε την απόσταση αυτή, καλό είναι...

διαγόρας: τα snapshots φορτώνουν την σελίδα και αναβοσβήνουν με το παραμικρό ελιγμό του κέρσορα. Προσωπικά δεν μου πολυαρέσουν.
Ο χρήστης a.c. είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάπου στο τέλος της ομιλίας του λέει:
"Επεκτείνεται, από το 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες"

Πριν από τις εκλογές του 2004, είχε δεσμευτεί - υποσχεθεί τον χαρακτηρισμό των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνες.

Ας του εξηγήσει κάποιος, ότι η επέκταση του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, δεν σημαίνει και εξομοίωση όπως θέλουν να το περάσουν σε όλο τον κόσμο, που δεν γνωρίζει.

http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com/

Χώρια που λέει όλο τα ίδια και τα ίδια.
http://www.youtube.com/watch?v=m-IkE9hsJYQ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση