Χαιρετιστήριο παράθεμα για τον Πρόεδρο Πούτιν

Επ' αφορμή της επισκέψεως του Προέδρου της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αθήνα για τους αγωγούς, ελπίζω να μην φανώ ανάγωγος (αλλά δεν πειράζει έχει ήδη φύγει) παραθέτοντας απόσπασμα από ρεπορτάζ του 2002, του έτους που οι Ρώσοι "κέρδισαν" τον πόλεμο στην Τσετσενία, σχετικά με το εκπολιτιστικό έργο του ηρωικού Ρωσικού στρατού στην περιοχή:

"Η ανατίναξη ανθρώπων, ζωντανών και νεκρών... είναι η τελευταία τακτική που έχει εισαγάγει ο Ομοσπονδιακός Στρατός στην σύγκρουση. Χρησιμοποιήθηκε ίσως αποτελεσματικότερα στο χωριό Μέσκυερ Γιουρτ, όπου στρατιώτες έδεσαν μαζί 21 άνδρες, γυναίκες και παιδιά και τους ανατίναξαν, πετώντας ότι απέμεινε σε ένα χαντάκι.

Από την σκοπιά αυτών που την χρησιμοποιούν, αυτή η μέθοδος δολοφονίας είναι εξαιρετικά πρακτική: εμποδίζει την καταμέτρηση, ή ακόμα και την εύρεση, των σωμάτων. Ως προς αυτό δεν είναι επιτυχής όμως. Από την άνοιξη τα σκυλιά έχουν ξεθάψει διάφορα μέρη ανθρωπίνων σωμάτων σε διάφορες γωνιές της Τσετσενίας, κάποιες φορές καθημερινά.

Εντωμεταξύ, οι παραδοσιακότερες μεθοδολογίες συνεχίζονται. Στις 9 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν τα πτώματα έξι ανδρών από το Κρασνοστεπνοφσκόγιε, γυμνά, με πλαστικές σακούλες γύρω από τα κεφάλια τους. Τον Ιούνιο, ανακαλύφθηκε ένα χαντάκι το οποίο περιείχε 50 ακρωτηριασμένα πτώματα κοντά στο Ρωσικό στρατόπεδο στην Τσανκάλα. Από τα πτώματα έλειπαν μάτια, αυτιά, άκρα και γεννητικά όργανα...


Όταν λοιπόν ξανακούσετε για Τσετσένους τρομοκράτες, σας παρακαλώ αναλογιστείτε ποιος είναι ο τρομοκράτης / μαζικός δολοφόνος στην περίπτωση αυτή, φέρνοντας στο μυαλό σας τόσο τις παραπάνω εικόνες, όσο και τον συνολικό αριθμό αμάχων νεκρών (Γιέλτσιν και Πούτιν μαζί): ~150.000, τους φόνους, τις εξαφανίσεις και τους βιασμούς (και ανηλίκων).

Τουλάχιστον θα της αλλάξουν το όνομα πλέον, μια και το Τσετσενία είναι πλεόν αντιτουριστικό - καταπληκτική ιδέα, αν και όχι εξίσου γκαγκάν με μια προηγούμενη προσπάθεια προηγμένων δημόσιων σχέσεων... Πάνε άλλωστε επτά χρόνια που ο Πούτιν ξεκίνησε την πολιτική του άνοδο πάνω σε πτώματα, ξεκινώντας τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, μετά από "τρομοκρατικές επιθέσεις" των Τσετσένων η οποίες ήταν και παραμένουν κάπως ύποπτες...

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
..οπότε, το μάτι μου διάβασε βιαστικά "πανάθεμα" στον τίτλο, δεν έκανε και μεγάλο λάθος.
Ο χρήστης Rodia είπε…
Η αλλαγή του ονόματος δύσκολο πράγμα. Εδώ προσπαθούμε να προωθήσουμε το ΕΛΛΑΣ με κάθε μέσο -και στα γραμματόσημα το βάλαμε, και το σύνθημα ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ακούγεται στα ματς- αλλά τίποτε ακόμα. Παραμένουμε Γκρηκς.

Εξαιρετικό άρθρο. Τα διάβαζα, τα άκουγα, σήμερα κατάλαβα περισσότερα. Ευχαριστώ.:-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο, πολύ καλή υπενθύμιση και ψάξιμο!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εδώ έχουμε αλλάξει την ένοια της λέξης "τρομοκράτης" σε μια απλή μετονομασία θα κολήσουμε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμα κάποιος μοιάζει φατσικά σαν Ρώσος μαφιόζος...
...και συμπεριφέρεται σαν Ρώσος μαφιόζος...
...και υποστηρίζεται και υποστηρίζει τη Ρωσική μαφία (η οποία γιγαντώθηκε επί των ημερών του)...
...είναι πολύ πιθανό να είναι ένας Ρώσος μαφιόζος. Και να ακολουθεί μαφιόζικες μεθόδους σε όλα του.
Ο χρήστης efpalinos είπε…
Ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά εμείς σαν Έλληνες και σαν χώρα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε? Οι μεγάλοι και όσοι έχουμε ανάγκη φτιάχνουν τους δικούς τους κανόνες και τους αλλάζουν όποτε θέλουν.

Ποιο επίκαιρο βρίσκω το γεγονός ότι μας έχουν πήξει στη προπαγάνδα με το αέριο που ναι μεν είναι προτιμότερο από το πετρέλαιο αλλά δεν παύει να μας καθιστά εξαρτημένους από τρίτες χώρες.

Θα προτιμούσα να έβλεπα τον ίδιο ζήλο σε θέματα και εξελίξεςι που άπτονται ενναλλακτικές πηγές ενέργειας στην οποία η Ελλάς είναι ουραγός. Η Δανία, για παράδειγμα, παράγει 20% της ενέργειας της από ενναλλακτικές μορφές (κυρίως αιολική) δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εξάγει σημαντική τεχνολογία και επενδύει σε άλλες χώρες σε αυτό το σημαντικό τομέα.

Οι Δανοί λοιπόν εξάγουν ήδη ένα σημαντικό και ανταγωνιστικό προιόν ενώ εμείς χαιρόμαστε που επιτέλους θα μπορούμε να πουλάμε ..πιπεριές θερμοκηπίου στους Άγγλους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα ή Ποτέ; μας είπε ο Πολύς Περβάνωφ, απο τώρα παλεύει να μας κανει κουμάντο;
έ ρε με 1 & οι ημέτεροι έλληνες δεν έχουν από τίποτε, εξασφαλισμένο το φραπέ
Ο χρήστης Astrojoggi είπε…
Μπραβο σου που τα "χωνεις"!
Επειδη μενω και Βαρσοβια και εχω δει πολλα "ομορφα" ντοκιμαντερ ...σε πιανει ενα ψυχοπλακωμα να βλεπεις πως εχουν μετρατρεψει την πρωτευουσα τους...! την χωρα...
Ο φοβος εκει δεν ειναι "δυτικος"
τεχνολογια και κουραφεξαλα ...ειναι κατι περισσοτερο και φαινεται σε ολα τα κτηρια ΓΑΖΩΝΕΝΑ! και γω δεν ξερω ποσες φορες...
Οταν καποιος πιανει παιδια ομηρους ενος σχολειου ...και τα σκοτωνει ...φανταζεσαι ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ που νιωθουν αυτοι οι ανθρωποι!
Εκει βλεπεις και το μεγαλειο της Αμερικης !
Κανουν "μοκο" ενω ξερουν!
Εκει βλεπεις και τις κυβερνησεις μας...παιρνουν το νομισμα καποιοι απο το στομα του ΠΕΡΙΚΛΗ ...λογω Μετρο...και κανεις δεν μιλαει ...
Εχουν βεβυλωσει τα παντα !!!
Οι "Δημοκρατες"...
Οι Πορτογαλοι , οι Γερμανοι εχουν την τεχνολογια για ανανεωσιμες πηγες ενεργειας...εχουμε το κεντρο ερευνας στην Κρητη για να μας δωσει οτι χρειαζομαστε...
Εμεις ομως εκει...να παιξουμε το παιχνιδι τους με σημαδεμενη τραπουλα...και ας φωναζει η "πρασινοειρηνη"!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Όντως, αυτό με το αέριο που αναφέρει ο ιονκ καταντά τραγελαφικό!

Μας παρουσιάζουν συνεχώς και καφχιούνται κι όλας για το "πράσινον" του θέματος και την απεξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό, τον αγωγό εξάρτησής στης από μία ακόμα χώρα...

Ά ρε τα συμφέροντα τί κάνουν...
Ο χρήστης Astrojoggi είπε…
Αντρέ Γκλυξμάν
***«Η αγανάκτηση πολλών αγανακτισμένων με κάνει να αγανακτώ και εγώ με τη σειρά μου απέναντί τους. Για την παγκόσμια κοινή γνώμη, ο θάνατος ορισμένων μουσουλμάνων ζυγίζει όσο ένα πούπουλο, ενώ ο θάνατος άλλων μουσουλμάνων ζυγίζει τόνους ολόκληρους. Δύο μέτρα, δύο σταθμά.

***»Ο θάνατος 50 Ιρακινών κάθε ημέρα στη Βαγδάτη, θάνατος από τρομοκρατικές επιθέσεις, γεμίζει στις εφημερίδες μόνον ένα μονόστηλο. Αντιθέτως, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στην Κανά του Λιβάνου με 28 θύματα αναδεικνύεται σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. (...)

***»Ο θάνατος 200.000 Σουδανών -των σφαγιασμένων στο Νταρφούρ- δεν προκαλεί ούτε κατά διάνοια τον αποτροπιασμό που προκαλούν οι 2.000 νεκροί του Λιβάνου. Γιατί; Κάποια εξήγηση πρέπει να υπάρχει. Μήπως όταν οι μουσουλμάνοι σκοτώνονται από άλλους μουσουλμάνους, ο θάνατός τους δεν μετράει ούτε για τους μουλάδες, ούτε για τους γεμάτους τύψεις δυτικούς;

***»Η παραπάνω εξήγηση δεν ευσταθεί. Οταν ο ρωσικός στρατός, χριστιανικός και ευλογημένος από τους παπάδες, ισοπεδώνει την πρωτεύουσα των μουσουλμάνων Τσετσένων -το Γκρόζνι, πόλη 400.000 κατοίκων- και σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, πάλι, κανείς δεν σκοτίζεται. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συγκαλείται σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και ο Οργανισμός των Ισλαμικών Κρατών σφυρίζει αδιάφορα, κοιτάζοντας αλλού.

***»Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεράνουμε ότι μόνον ο θάνατος ενός μουσουλμάνου από Ισραηλινούς αξίζει να προκαλέσει παγκόσμια αγανάκτηση (...). Δεν θέλω να πιστέψω ότι ολόκληρος ο πλανήτης βυθίζεται σε αντιεβραϊκή παράνοια! Ομως, το μυστήριο πυκνώνει (...). Οι άμοιροι νεκροί του Λιβάνου φαίνεται πως έχουν κάποιο φωτοστέφανο· ένα φωτοστέφανο που δεν το διαθέτουν τα εκατοντάδες χιλιάδες πτώματα Αφρικανών και Καυκασίων».
Γάλλος φιλόσοφος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση