Η πλήρης μετάφραση της επιστολής των Ζαπατίστας στους 7

Προς: Τους 7 πρώην πολιτικούς κρατούμενους της Θεσσαλονίκης, Ελλάδα:

Suleiman Dakduk (Σύριος), Fernando Perez, (ισπανός, Burgos) Carlos Martin (ισπανός) και Σπύρο Τσίτσα, Μιχάλη Τραϊκάπη και Δημήτρη Φλιούρα (Έλληνες)
Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τα νέα της πρόσφατης απελευθέρωσής σας δίχως την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Βγήκατε επιτέλους από τις Ελληνικές φυλακές, αλλά όχι λόγω της καλής θέλησης της κυβέρνησης της χώρας αυτής. Χρειάστηκε η κινητοποίηση πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο και στις χώρες καταγωγής σας, ανθρώπων που διαμαρτυρόντουσαν εναντίον της άδικης σύλληψής σας, εναντίον των ψευδών κατηγοριών (τις οποίες δεν μπόρεσε να στηρίξει ο εισαγγελέας), καθώς και εναντίον της τρομοκράτησής σας και της απάνθρωπης μεταχείρισής σας από την αστυνομία. Για να κατορθώσετε να βγείτε από την φυλακή χρειάστηκε να αποφασίσετε να τρέφεστε μονάχα με την αξιοπρέπειά σας, ξεκινώντας μια απεργία πείνας που κράτησε παραπάνω από 50 μέρες.

Λυπούμαστε που αναγκαστήκατε να χρησιμοποιήσετε τα πιο ακραία μέσα για να διαμαρτυρηθείτε για την άδικη κράτησή σας. Λυπούμαστε που η υγεία σας έχει κακοπάθει και τα νεαρά σας σώματα είναι ασθενικά. Χαιρόμαστε όμως που είστε ελεύθεροι. Χρειάζεται τώρα να φροντίσετε την υγεία σας και να γίνετε δυνατοί, εννοούμε δυνατότεροι, καθώς ο αγώνας για την πλήρη απελευθέρωσή σας δεν έχει λήξει ακόμα. Εξαρτάται από την δίκη σας, μια δίκη που η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει για να σας παρουσιάσει ως εγκληματίες.

Όπως όλες οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις έτσι και η Ελληνική ποινικοποιεί τα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές διαμαρτυρίες. Οι κυβερνώντες θεωρούν πάντα παράνομους τους αγώνες για ελευθερία και την δικαιοσύνη. Για αυτούς κάθε κριτική και διαμαρτυρία εναντίον του νεοφιλελευθερισμού είναι έγκλημα ισοδύναμο με "τρομοκρατία". Τους κυριεύει φόβος και πανικός όταν βλέπουν πως είμαστε χιλιάδες και εκατομμύρια όσοι, μαζί σας, λέμε παντού και σε όλες τις γλώσσες: "Φτάνει πια! Ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός και αναγκαίος!"

Αγαπητοί 7, Σουλεϊμάν, Κάρλος, Σάιμον, Φερνάντο, Σπύρο, Μιχάλη και Δημήτρη

Δεχθείτε καθένας σας, τους εναγκαλισμούς αλληλεγγύης μας: εναγκαλισμούς που απαιτούν την πλήρη, απεριόριστη και άμεση απελευθέρωσή σας.

Αδελφικά

Ελευθερία!

Δικαιοσύνη!

Δημοκρατία!


Frente Zapatista de Liberación Nacional

«Δεν χρειάζεται να κατακτήσουμε τον κόσμο,
αρκεί να τον ξανακτίσουμε από την αρχή σωστά
»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση