Υπερκειμενικές συνδέσεις προς την εικόνα του Νέλσονος Μαντέλα που θα γυρίζει στον τάφο του


[πηγή: Ημερησία]
«Αποχαιρετούμε, σήμερα, μαζί με ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, τον ήρωα που έγραψε μοναδικές σελίδες στη νεότερη ιστορία της, το σύμβολο των αγώνων για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία, σε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Το πρότυπο της ταπεινότητας, της ανιδιοτέλειας και της ανθρωπιάς, τον ιδεολόγο αγωνιστή ενάντια στη βία, το απαρτχάιντ και σε κάθε μορφής ρατσισμό» συνεχίζει, λέγοντας πως «οι Έλληνες θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του».
...
«Ο Νέλσον Μαντέλα είχε το προνόμιο να περάσει στο χώρο της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ και πολλά χρόνια, ως εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος.
«Ως σύμβολο του διαρκούς αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα  και ελευθερία. Τον αποχαιρετά όλη η ανθρωπότητα σε μια εποχή που, δυστυχώς, πολλές από τις κατακτήσεις του δημοκρατικού  πολιτικού πολιτισμού  αμφισβητούνται»συνέχισε. 

«Το όνομα και η εικόνα του ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο» κατέληξε ο Ευ.Βενιζέλος."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση