Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια επιστολή από τον Απόστολο Βαβύλη


Έλαβα σήμερα μια επιστολή από τον Απόστολο Βαβύλη, σχετικά με τα όσα είχα γράψει προ διετίας τριετίας για την πολύκροτη υπόθεσή του. (Συνειδητοποίησα ότι η αναζήτηση του ονόματος "Βαβύλης" στο διαδίκτυο δίνει ως πρώτο αποτέλεσμα την εν λόγω ανάρτηση - έτσι φαντάζομαι πως περιέπεσε και στην αντίληψή του). Παραθέτω εδώ (κατόπιν αδείας του) το περιεχόμενο της επιστολής του, ως έχει:

Αγαπητέ Μιχάλη, (άν είναι αυτό το όνομά σου)
διάβασα με ενδιαφέρον το σχετικό άρθρο σου στο blog ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ και με αφορά.
Χαίρομαι και σ' ευχαριστώ για το γεγονός ότι εκφράζεις έστω κάποιες αμφιβολίες για την αλήθεια των όσων γράφηκαν και ειπώθηκαν για μένα. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη απέδειξε έμπρακτα, με την αθώωσή μου από δύο ανώτατα δικαστήρια-3μελές & 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων-και την απαλλαγή μου με βούλευμα για το σύνολο σχεδόν των κατηγοριών που μου αποδιδόταν.

Είναι πραγματικά λυπηρό στη χώρα που γέννησε τη διαλεκτική σκέψη, την δημοκρατία και τον πολιτισμό, με τέτοια περισσή σπουδή και ευκολία να "λυντσάρεται" ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης και βέβαια ποτέ να μην γράφεται έστω και εκ των υστέρων η εξέλιξη-θετική στην περίπτωσή μου-που διαψεύδει τα τερατώδη που ειπώθηκαν. Είναι απογοητευτικό και απαράδεκτο να καταδικάζεται ένας άνθρωπος πριν καν εμφανιστεί στον ανακριτή, να μην καλείται έστω και για εξηγήσεις ούτε ένας κατήγορός του και όλοι...να κοιμούνται ήσυχοι.

Αυτό που εμένα με θλίβει ακόμη περισσότερο είναι η διαπίστωση ότι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος στερείται οποιασδήποτε δυνατότητας δικαίωσης και γιατί όχι αποζημίωσης-αλήθεια πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Τέλος είναι εκπληκτικό!; το γεγονός ότι ενώ αυτή τη στιγμή είμαι φερόμενος ως δράστης και δεν έχω ούτε δικαστεί ακόμη, ΟΥΔΕΙΣ κάλυψε τα προσωπικά μου στοιχεία τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύονται δια νόμου, ενώ για τον δολοφόνο 5 ανθρώπων στο Αγρίνιο που ήδη έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια καλύψαν το πρόσωπό του!

Επίσης η περίφημη "35χρονη και ο εργατολόγος" προφανώς δεν έχουν βαπτιστεί και έτσι δεν αναφέρονται τα ονόματά τους. Τώρα το ότι ενδεχομένως να "σπρώξαν" κάποιον στην απόπειρα αυτοκτονίας δεν δείχνει να ενδιαφέρει κανέναν.


Όπως και τότε, και σήμερα δεν γνωρίζω αρκετά για την υπόθεση για να την σχολιάσω επί της ουσίας, αλλά σημειώνω πάντως πως μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα και την σύλληψή του και μέχρι την πρόσφατη αποφυλάκισή του, ουδείς ασχολήθηκε - παρότι οι κατηγορίες που τον περιέβαλλαν τότε αφορούσαν μείζονα θέματα από την εθνική ασφάλεια μέχρι κατά συρροήν απάτες και την εμπλοκή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Όσος ντόρος είχε γίνει στην φάση των εικασιών, τόση αδιαφορία και σιωπή κάλυψε το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης και την διάθεση για συνέχιση των σχετικών ερευνών. Δεν είναι η μόνη υπόθεση για την οποία τα ΜΜΕ επιδεικνύουν ένα αρχικό παροξυσμό ενδιαφέροντος για να πάψουν κάθε αναφορά απότομα μόλις δρομολογηθούν εξελίξεις που κάνουν τα δεδομένα λιγότερο ρευστά και πιο συγκεκριμένα. Η υπόθεση Ζαχόπουλου προς τα εκεί οδεύει π.χ. όπως και πλειάδα άλλων υποθέσεων (το παραδικαστικό, οι κουμπάροι κοκ) που είχαν απασχολήσει εντόνως τον Τύπο. Και οι δυνατές καταληκτικές εξελίξεις είναι δύο: είτε δικαιώνονται τα όσα έχουν γραφτεί οπότε οφείλεις να το παραθέσεις, είτε καταρρίπτονται, οπότε επανορθώνεις. Αν η υπόθεση συνεχίζεται χωρίς να έχει κλείσει, η αδιαφορία για αυτήν το μόνο που μπορεί να δηλώνει ότι το θέμα δεν ήταν εξαρχής σημαντικό... Φαίνεται πως η δημοσιογραφική επικαιρότητα είναι σαν τις μετεγγραφές ποδοσφαιριστών στον αθλητικό τύπο: οι εφημερίδες γράφουν πολύ περισσότερα στην περίοδο της σπέκουλας πριν από τις μετεγγραφές, παρά για τις μετεγγραφές που έχουν κλείσει.

Σχόλια

Ο χρήστης ζπ είπε…
Προ 3ετίας είναι η ανάρτηση καλέ!
"28/03/2005"
Ο χρήστης talos είπε…
ζπ: Από μια ηλικία και μετά, το +/- ένας χρόνος δεν είναι κακή επίδοση...
;-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …