Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος

Αν ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας εργατικών συνδικάτων, θα έπαιζα το ακόλουθο στιγμιότυπο από Εθνικό Πάρκο της Νοτίου Αφρικής, καταλλήλως συντετμημένο ίσως, ως αδιαφιλονίκητο επιχείρημα για τα αγαθά του συνδικαλίζεσθαι - και τα καλά της κοινωνικής αλληλεγγύης γενικότερα (θέλει υπομονή είναι οκτάλεπτο αλλά, και πέρα από τις αυθαίρετες ανθρωπομορφικές προβολές, εμένα που δεν ξέρω από ζούγκλα με εντυπωσίασε):

Σχόλια

Ο χρήστης Argos είπε…
Δυστυχώς Μιχάλη ξέρω πολλούς που θα οδηγούσαν όλο το κοπάδι στο στόμα και των λιονταριών και των κροκοδείλων
Ο χρήστης Darthiir the Abban είπε…
Κοίτα να δείς ποια η διαφορά: Τα ζώα διαθέτουν "αυτογνωσία" των δυνατοτήτων τους, ενώ οι άνθρωποι διαθέτουν εγωϊσμό, τον οποίο φυσικά φροντίζει όλη η διαφημιστική καμπάνια του "συστήματος" να φουσκώνει και να τρέφει κατάλληλα...
Ο χρήστης kkk είπε…
Ωραίο το video, μόνο που δεν ξέρω κατα πόσο στέκει η "συνδικαλιστική αναλογία" -- δεδομένου του οτι σε μια μονομαχία ενήλικου Αφρικάνικού βούβαλου vs. ενήλικου λέοντος, ο λέων την έχει πουτσίσει από χέρι. Πρόσεξες πώς το βουβάλι πέταξε το λιοντάρι στον αέρα σαν να ήταν κούκλα.

(But OK, σα προπαγάνδα θα ήταν αποτελεσματικό, δεν λέω, most propaganda πατάει σε ύποπτες επιστημονικές βάσεις, anyway...)

Εξαιρετικό clip, πάντως, thx again!
Ο χρήστης nefelikas είπε…
Με πρόλαβες. Το είχα ξεδιαλέξει καιρό τώρα και απλά περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να το ανεβάσω. Απλά υπέροχο.

"Το μαύρο μπλοκ αντεπιτίθεται" - η ονείρωξη κάθε αναρχικού. Αν και το κοπάδι έχει σαφώς αρχηγό, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένους "ηθικούς" κανόνες. Δηλαδή, ΟΚ να τρώτε τα γέρικα και αδύναμα βουβάλια, αλλά το μικρό το χρειαζόμαστε, γι΄αυτό δώστε το πίσω μη σας πάρει ο διάολος. Υπάρχουν και όρια στην απληστία σας καθίκια (για τα λιοντάρια μιλάμε πάντα). Μπορεί τόσο καιρό να τρώμε χορτάρι και να βελάζουμε σα μαλάκες, αλλά έτσι και μας τη σβουρίξει θα σας πάρουμε φαλάγγι γιατί είμαστε πολλοί και ενωμένοι (εμείς τα βουβάλια).

Όσο για τον κροκόδειλο, ετοιμάζει ρεπορτάζ που θα κάνει πάταγο...

Υ.Γ. Excuse my French, αλλά ούτως ή άλλως μεταξύ μας μείναμε καλοκαιριάτικα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …