Τι λένε αυτοί οι προβοκάτορες ρε Βουλγαράκη;

[Επεισόδιο ΙΙΙ: Ο τελευταίος Στρω - Επεισόδιο Ι, Επεισόδιο ΙΙ]... Με δεδομένο ότι σας "δώσανε" οι εγγλέζοι συνένοχοί σας, και με δεδομένο ότι είχατε πει πως "δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τέτοια υπόθεση" για σας, οδηγούμαστε αναπόδραστα στις εξής εναλλακτικές υποθέσεις: είτε οι ενέργειες της ΕΥΠ έγιναν εν αγνοία σας (οπότε είσαστε άχρηστος και θα πρέπει να παραιτηθείτε), ή έγιναν εν γνώσει σας (οπότε είστε συνεργός στην παραβίαση των Ελληνικών νόμων και του Συντάγματος και θα πρέπει να παραιτηθείτε για να δικαστείτε). Υπάρχει μια τρίτη περίπτωση - να καλύπτετε τον ανώτερό σας που έλαβε την απόφαση, στην οποία περίπτωση καλό θα ήταν να μας το πείτε και σε εμάς τους ώριμους πολίτες. Τέταρτη πιθανή εξέλιξη του θέματος παραμένει βέβαια ο εκφοβισμός και ο κατά παραγγελίαν τηλε-διασυρμός των εμπλεκομένων, στην οποία περίπτωση εσείς βγαίνετε καθαρός και η δημοκρατία χωλή.

Το σχετικό άρθρο του Ομπσέρβερ είναι πάντως δύσκολο χάπι για κατάποση:

"Βρετανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως αξιωματικοί της MI6 ήταν παρόντες κατά την διάρκεια της ανάκρισης 28 Πακιστανών στην Ελλάδα, παρά τις φαινομενικές διαψεύσεις του Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρω

Επιμένουν όμως πως οι αξιωματικοί δεν συμμετείχαν ενεργά στην σύλληψη των ανδρών, στην ανάκρισή τους ή στην κακοποίηση για την οποία υπάρχουν μεταγενέστεροι ισχυρισμοί..."


Δηλαδή αυτοί λένε πως έπαιρναν μάτι, επίσκεψη είχαν πάει - και την βρωμοδουλειά την έκαναν οι ΚΥΠατζήδες. Αν και εξαιρετικά βολική αυτή η εκδοχή για την MI6 (που αποτελεί βέβαια γερό μάσημα των όσων έλεγε ο Στρω πριν από λίγα εικοσιτετράωρα - για "κατασκευές" και "απόλυτες ανοησίες"), δεν αποκλείεται οι παλιοί και έμπειροι να άφησαν τους τριτοκοσμικούς να δέρνουν και να απειλούν, ενώ αυτοί ήταν στο διπλανό δωμάτιο, ας πούμε, και έδιναν εντολές. Αυτό συνάδει και με τις μαρτυρίες των απαχθέντων Πακιστανών, που δήλωσαν χθες ότι οι ανακριτές τους μιλούσαν Ελληνικά, αλλά ότι κάποιοι άκουσαν Αγγλικά στο διπλανό δωμάτιο.

Η καλή λύση πάντως για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους προβλήματα είναι της σχολής Παττακού στην οποία έχει μαθητεύσει από ότι φαίνεται η κυβέρνηση: κάνουμε τον τύπο να το βουλώσει. Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (που έχει καεί στον χυλό):

...[προτείνεται] η αυστηροποίηση των ποινών για όσους αποκαλύπτουν ονόματα πρακτόρων, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και ο αποχαρακτηρισμός απόρρητων εγγράφων έπειτα από 30 χρόνια...
...Προσδιορίζεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η δημοσιοποίηση «από οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο» στοιχείων για το προσωπικό- όνομα, αποστολές, κ.λπ και τα μέσα της ΕΥΠ...
...δεν θα επιτρέπεται κατάθεση στελεχών της ΕΥΠ σε δικαστήρια χωρίς την άδεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης...


Αλλά κύριε Βουλγαράκη αργήσατε να τα περάσετε αυτά και εκτεθήκατε ήδη. Το μόνο ερώτημα είναι αν ο Τύπος θα εξακολουθήσει να κυνηγά το θέμα (και άρα και εσάς) μέχρι τέλους, ή θα το κάνει γαργάρα στα πλαίσια της πατριωτικής αποστολής του; Εγώ εδώ πέρα, σαχλά αισιόδοξος, περιμένω κάποιες εξηγήσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης Παράξενος είπε…
Τον κυνηγάνε τον Γιωργάκη τον Βουλγαράκη οι αντίπαλοί του εντός κι εκτός κυβέρνησης. Όλα είναι μια καλοστημένη σκευωρία.
Οι Πακιστανοί τα έχουν πάρει χοντρά και χτίζουν βίλες με πισίνα στον Διόνυσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση