Αλλοδαποί και εγκληματικότητα: τα πραγματικά στοιχεία...

Η Ελευθεροτυπία πάλι, παρουσιάζει μια έρευνα για την εγκληματικότητα ημεδαπών και αλλοδαπών. Τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα:

Η κοινή γνώμη πολλές φορές έχει λάθος άποψη για την εγκληματικότητα. Οι αλβανοί μετανάστες είναι πολυάριθμοι, πιο πολλοί από τους μισούς αλλοδαπούς που μένουν στην Ελλάδα και «αυτό φαίνεται να εντυπωσιάζει την κοινή γνώμη, που δημιουργεί το πρότυπο του μετανάστη- εγκληματία», επισημαίνει το ΚΕΠΕ.

- Ομως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: Γιουγκοσλάβοι και Ιρακινοί έχουν τα πρωτεία, με 123 και 113 παρανομούντες ανά 1.000 μετανάστες.

- Επονται οι Πακιστανοί, οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί και οι Βούλγαροι. Τελευταίοι στην κατάταξη βρίσκονται οι Ινδοί και οι Αλβανοί. Η διαφορά στον βαθμό εγκληματικότητας αποδίδεται στον τρόπο διαβίωσης αλλά και στην οικογενειακή κατάσταση κάθε πληθυσμού, καθώς οι Αλβανοί, όπως εξηγεί το ΚΕΠΕ, σε μεγάλο βαθμό ζουν με την οικογένειά τους. Και στις δύο εθνικότητες καταγράφονται 11 μόλις εγκληματικές πράξεις στα 1.000 άτομα.


Αυτή η έρευνα σε συνδυασμό με μια άλλη πρόσφατη δημοσιευμένη χθες στην "Ε", σχετικά με τον αλλοδαπό (και παλινοστούντα) μαθητικό πληθυσμό, απεικονίζει την πραγματική εικόνα της οικονομικής μετανάστευσης (ποιοτική και ποσοτική) στην Ελλάδα, πέρα από στερεότυπα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση