Διαδικτυακές πολιτικές εμμονές, κλινικού τύπου...

Σας έχω ήδη μιλήσει για την Riverbend, την Ιρακινή που διατηρεί ένα εξαιρετικό weblog, ονόματι Baghdad Burning, με νέα από την κατοχική Βαγδάτη. Η φωνή της, όντας σφοδρά επικριτική της Αμερικάνικης κατοχής, ενοχλεί όπως φαίνεται την Αμερικανική ακροδεξιά.
Όπως αναφέρει και η ίδια σε ένα πρόσφατο σχόλιό της έχει συμβεί το εξής απίστευτο: κάποιος (συνταξιούχος αμερικάνος στρατιωτικός απ' ότι θα δούμε παρακάτω) είχε δημιουργήσει μια τέλεια απομίμηση του site της, όπου παρουσιαζόταν ως ...Ιρακινή από την Βαγδάτη και δημοσίευε νέα από ανακοινώσεις του Αμερικάνικου στρατού και την Αμερικανική και Ισραηλινή ακροδεξιά. Η διεύθυνση του site αυτού, απείχε κατά ένα γράμμα (και μάλιστα σε μια από τις πιθανές παραλλαγές του ονόματος του weblog της Riverbend: Ενώ το πραγματικό Baghdad Burning έχει url http://riverbendblog.blogspot.com, το ιστολόγιο μαϊμού του συνταξιούχου είχε url http://riversbendblog.blogspot.com.
Τον πήραν μυρουδιά κάτι καλόπαιδα όμως από την (άλλη) Αμερική και τον έβγαλαν φόρα-παρτίδα ως απατεώνα: Από την μια ένας (ή μία) άρχισε το ιστολόγιο Bending Truth με αποκλειστικό θέμα την καταγγελία του εν λόγω απατεώνα, ενώ ο John Gorenfeld (συγγραφέας και δημοσιοφράφος) ξεκίνησε και αυτός μια παράλληλη έρευνα στο δικό του weblog!
Το αποτέλεσμα είναι να γνωρίζουμε ότι ο δράστης είναι συνταξιούχος στρατιωτικός εξ Αμερικής, ότι χρησιμοποιεί το παρατσούκλι Diego, έχει πιθανόν το όνομα Troy, είναι μάλλον στέλεχος του ρεπουμπλικανικού κόμματος και έχει θητεία ακροδεξιού ταραχοποιού στο usenet. Οι μάγκες φαίνεται ότι έχουν κάποιο email του τρελού και πιέζοντας το Blogger (μάλλον απειλώντας ότι θα το πιέσουν) κατάφεραν να αλλάξει όνομα (Baghdad's not Burning λέγεται πια) και να αφαιρέσει τον στίχο της Riverbend από την επικεφαλίδα. Έπεται συνέχεια για γέλια και για κλάμματα...
Η ίδια πάντως η Riverbend μάλλον διασκεδάζει με όλη αυτή την επίδειξη ψυχοπάθειας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση