Στο σφυρί

Ακολουθεί μακροσκελέστατο παραλήρημα
Έθνος ηλιθίων;

Για την εκατόμβη των περιουσιακών στοιχείων του δημόσιου τομέα στον βωμό της πειρατικής πολιτικής των εκπροσώπων του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, έχω αναφερθεί και σε παλιότερο σχόλιο. Η είδηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΟΤ με αναγκάζει να επιστρέψω στο θέμα.
Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στους ψηφοφόρους του την προγραμματική του επιθυμία να ξεπουλήσει ολόκληρον τον δημόσιο τομέα σε ελληνικά και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η επιλογή αυτή έγινε με την μέθοδο της πάπιας (την και "του κινέζου" επικαλουμένη) και της ελπίδας ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του όχι μόνο δεν θα πρόσεχαν την μικρή αυτή αυθαιρεσία αλλά, δεχόμενοι ένα καταιγισμό ύμνων περί της εκποίησης αυτής από τα κανάλια των υποψηφίων αγοραστών της χώρας, μπορεί και να το θεωρούσαν ως μέρος της εκσυγχρονιστικής πανδαισίας που μας έλαχε τα τελευταία χρόνια το οποίο απλά διέλαθε της προσοχής τους.
Η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ενόψει του επικείμενου, τότε, 6ου συνεδρίου του Κινήματος έψεγε την Ελληνική δεξιά διότι:
«...Εξομοιώνει τα κοινωνικά αγαθά με τα καταναλωτικά προϊόντα και τα εμπορεύεται με γνώμονα το κέρδος μέσα στο πλαίσιο της αποδοχής της αγοράς ως αποκλειστικού μηχανισμού οικονομικής και κοινωνικής διανομής, με φυσική συνέπεια την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την αποδοχή των κοινωνικών ανισοτήτων.
Επιφυλάσσει για τους ευρωπαϊκούς πολιτικούς θεσμούς και το Κράτος την αποφασιστική τους συρρίκνωση, με πλήρη απεμπόληση του αναπτυξιακού, αναδιανεμητικού και κοινωνικού τους ρόλου και τον περιορισμό τους στους τομείς της αγοράς, του νομίσματος, της ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας...» [σημ. 5 προς την μέση της σελίδας]

Με άλλα λόγια την κατακεραύνωνε διότι υποστηρίζει (μιμείται;) την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Άπειρον το κάλλος της πολιτικής συνέπειας της εξ αριστερών κλεπτοκρατίας που μας διαφεντεύει (ανάλογη θα είναι και η στάση, μην γελιέστε, της Παλαιάς Κλεπτοκρατίας που την έχει στημένη στην γωνία και περιμένει να έρθει η σειρά της για να μας πιεί το αίμα με το μπουρί της σόμπας που έλεγε και ο κος Κουρής πριν συνειδητοποιήσει πόσο διαφθαρμένος είναι ο κος Αθανασούλης). Ουδείς όμως διαμαρτύρεται, καθώς οι Έλληνες πολίτες έχουμε παραιτηθεί της ελπίδας ότι οι εκλεγόμενοι από εμάς τους ίδιους μπορεί και να μην μας κλέβουν και προσπαθούμε απλώς να αποσπάσουμε προσωπικά πουρμπουάρ από κλέφτες και κλεπταποδόχους. Εν τέλει με αυτά και με εκείνα, ο Έλληνας πολίτης είναι το μεγαλύτερο κορόιδο της Ευρώπης και μάλιστα κορόιδο που αυταπατάται περί της οξυδέρκειάς του: Ας το παραδεχτούμε άλλωστε ότι, παρά τους καγχασμούς που προκαλεί η, παροιμιώδης σε εμάς τους Βαλκάνιους, αμερικανική αφέλεια, είμαστε ως λαός και ως πολίτες ιδανικά θύματα της κάθε παπαρολογίας που εκπορεύεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες μας, σε ίσο και μεγαλύτερο βαθμό με τους υπερατλαντικούς συντρόφους μας. Το τρελλό φαγοπότι του χρηματιστηριακού πυρετού που μας έκαψε ως κοινωνία και ως χώρα, όπου ο κάθε μεροκαματιάρης, λόυστρος, οικονομικός μετανάστης και χρηματιζόμενος υπάλληλος πολεοδομίας ήταν όλοι βέβαιοι ότι έχουν, αυτοί και μόνον αυτοί, τις πληροφορίες που θα τους κάνουν πλούσιους, ήταν ισχυρή ένδειξη συλλογικής ιδιωτείας, η οποία τροφοδότησε την περιουσία, καπάτσων, ιδιωτών οι οποίοι πήραν τα 'μμύρια του κάθε κακομοίρη και εκτίναξαν στα ύψη τα νούμερα της προσωπικής τους οικονομίας.

Οι αργυρώνητοι απαράτσικ κι οι νεωνάκηδες του υπαρκτού μας "σοσιαλισμού", όμως δεν ορρωδούν προ ουδενός. Η μάσα του χρηματιστηρίου ήταν μια αρχη, ο δημόσιος πλούτος πρέπει να περάσει σε ιδιωτικά χέρια εξ ολοκλήρου. Η νομενκλατούρα των σπουδαιογελοίων τέως αγράβατων γενειοφόρων και νυν αρμανογιάπηδων που στελεχώνουν το κίνημα τα δίνει όλα κοψοχρονιά.


Ξεπούλημα: Το αφεντικό τρελάθηκε!

Το ιδιαζόντως απεχθές της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και της αποχαλίνωσης της τουριστικής δραστηριότητας στην χώρα μας μέσω της ιδιωτικοποίησης του ΕΟΤ είναι ότι και τα δύο έρχονται να δηώσουν ότι έχει μείνει ακόμα ασύλητο από την "αναπτυξιακή" βαρβαρότητα του τουρισμού στην χώρα μας. Προσέξτε την περιγραφή της ειδήσεως της μετατροπής του ΕΟΤ σε ανώνυμη εταιρεία και των αποφάσεων που την συνοδεύουν από το Flash.gr:
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυριότερες αποφάσεις αφορούν:
* την άρση των περιορισμών στην ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων ακόμη και σε κορεσμένες τουριστικά περιοχές
* την απλούστευση των διαδικασιών τουριστικής δόμησης
* την μετατροπή του ΕΟΤ σε ανώνυμη εταιρεία, με τη διατήρηση των διοικητικών δραστηριοτήτων στην ευθύνη του κράτους και συγκεκριμένα στη γενική γραμματεία
τουρισμού του ΥΠΑΝ
* την απόσχιση των καζίνο από την ευθύνη του ΕΟΤ και την εποπτεία τους από νέα ανεξάρτητη Αρχή.


Ένα απέραντο γιαπί λοιπόν οι παραλίες, οι ελεύθεροι χώροι, τα αξιοθέατα τα φυσικά μνημεία της χώρας. Το περιβάλλον όμως; η αισθητική των χώρων; πώς θα πουλήσουν αυτό το "ακριβό τουριστικό προϊόν" που διατείνονται μέσα από μπάζα και γιαπιά; Πώς θα αποφευχθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση χώρων ήδη προβληματικών; Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα για τα οποία προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ; Στα παπάρια τους. Δικά τους είναι; Αυτοί θα εξακολουθήσουν να διαμένουν μεταξύ Εκάλης και Βριλλησίων και να κάνουν χειμερινές διακοπές στην Ελβετία και θερινές σε νησιά του ειρηνικού. Δεν τους ενδιαφέρει; Οτιδήποτε δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν λογιστικά το θεωρούν άνευ αξίας. Άλλωστε η συγκεκριμένη φουρνιά πολιτικών ανδρών και γυναικών δεν θα έχει ίσως άλλη ευκαιρία να καταστρέψει τόσο αποτελεσματικά την χώρα.
Ανάλογης καταστροφικότητας ήταν φυσικά και η είσοδος των ΕΤΑ στο χρηματιστήριο. Τα ΕΤΑ έκτιμώ ότι θα αφήσουν ιστορία σε αυτήν την χώρα ανάλογη με εκείνη του Αλαρίχου και των Βανδάλων: ήδη έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην ανάπλαση της παραλίας του Σαρωνικού ενώ σκοπεύουν να "στολίσουν την άμμο", για κακή μας τύχη. Δυστυχώς ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις και σημαντικά ακίνητα και επηρεάζουν όλη την Ελλάδα: για παράδειγμα την Κοζάνη (όπου λαμβάνει χώρα και μια παράλληλη λεηλασία), και τα Χανιά.
Την έκταση της επίθεσης εναντίον του περιβάλοντος περιγράφουν οι άνθρωποι της "Πρωτοβουλίας για την προστασία των δημοσίων κτημάτων και της δασικής Γης" (αυτά πριν από τις πρόσφατες ακόμα πιο δασοκτόνες αποφάσεις της κυβερνήσεως των καταπατητών).
Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αλλά είναι πια σημαντικό όσοι δεν πιστεύουν ότι τα μπάζα και τα τσιμέντα μας οδγούν σε νέους παρθενώνες να οργανωθούμε κάπως και να αρχίσουμε το κράξιμο - και για όνομα του Θεού! αν έχετε ίχνος αγάπης και σεβασμού σε αυτόν τον τόπο, αν δεν ανήκετε στην ολιγαρχία που μας κυβερνά: μην τους ψηφίζετε, το εκλαμβάνουν ως έπαινο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση