Αρμεγεδδών;


Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το Ισραήλ προετοιμάζεται εντατικά για να εξαπολύσει αεροπορική επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, θεωρώντας πως το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνιστά "απειλή" για το ίδιο:

"... στο Iσραήλ δεν τίθεται πλέον το ζήτημα αν θα υπάρξει στρατιωτική επίθεση, αλλά το πότε. Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση θα είναι αποκλειστικά αεροπορική. Η Ουάσιγκτον ενέκρινε πρόσφατα την αγορά βομβαρδιστικών stealth, τύπου F-22 στο Ισραήλ. Οι φυγοκεντριστές που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νάτανζ είναι από ότι φαίνεται ο κύριος στόχος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, οι φυγοκεντριστές είναι υπέργειοι και είναι συνεπώς ευκολότερο να καταστραφούν. Ο αντιδραστήρας στο Μπουσέρ θεωρείται ως άλλος ένας πιθανός στόχος..."


Στις αρχές του μήνα, Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα έκαναν ασκήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, εικάζεται προετοιμαζόμενα για την επίθεση εναντίον του Ιράν, ερμηνεία στην οποία συγκλίνουν και αμερικανικές πηγές.

Οι επιθέσεις που προετοιμάζονται, θα γίνουν παρά την επιμονή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αλλά και των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ πως δεν υφίσταται κανένας άμεσος κίνδυνος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και το οπλικό πρόγραμμα του Ιράν έχει εγκαταλειφθεί από το 2003.

Οι ισραηλινοί στρατηγοί θεωρούν, σύμφωνα με το Spiegel, πως η επίθεση θα πρέπει να γίνει όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπους για να υπάρχει εξασφαλισμένη κάλυψη από τις ΗΠΑ.

Το Ιράν απειλεί με σκληρότατα αντίμετρα, σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Ενώ η Ρωσία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της.

Η πιθανότητα όλος αυτός ο ντόρος να γίνεται επειδή ο Όλμερτ έχει μπλέξει σε μεγάλα σκάνδαλα και παίζει με την επίθεση στο Ιράν όπως παίζει από την άλλη με την καλή θέληση της Χαμάς και της Χεζμπολλάχ, είναι σημαντική (εδώ όταν εμφανίζονται σκάνδαλα απλά περιμένουμε τις διακοπές). Αλλά να σημειώσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ θα δρούσε μονομερώς για να αποτρέψει εξελίξεις που δεν επιθυμεί στην γειτονιά του.

[Φωτό: german]

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας προστεθεί σε αυτά και η προκαταβολική υιοθέτηση της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εκ μέρους του Ισραήλ από την μεγάλη μαύρη ελπίδα μέρους των ελίτ για την ανανέωση της αμερικανικής επικυριαρχίας.

Καλημέρες Σαββάτου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν χτυπηθεί το Ιράν, τίποτα μετά δεν θα είναι όπως πριν και σίγουρα θα δημιουργηθεί μια παγκόσμια ύφεση.

Στόχος η Κίνα και η ικανοποίηση του Σιωνιστικού παράγοντα για την εξασφάλιση του Ισραήλ.

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Πούτιν.
Αν κρίνει ότι συμφέρει την Ρωσσία (τιμή πετρελαίου, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ, μείωση της ισχύς της Κίνας), θα δώσει το οκ στους εβραίους.
Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα εκμεταλευτούν την απάντηση του Ιράν για να αλυσσοδέσουν τους λαούς τους σε αυταρχικά μέτρα.

Και μην ξεχνιόμαστε:
"ο κόσμος χρειάζεται ένα σοκ για να δεχτεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων" Ντέιβιντ Ροκφέλλερ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση