Είπαμε: σκασμός

Λοιπόν, προέκυψε λέει διχογνωμία μεταξύ των δύο προέδρων των Πακιστανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα: Από την μια ο πρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού συνδέσμου Τζαμίλ Μοχάμεντ Σαγιέντ (που κατά την Ελευθεροτυπία εκπροσωπεί περί τους 3000 Πακιστανούς στην χώρα μας), ο οποίος λέει τώρα "πώς κάνετε έτσι; μια ανακρισούλα ήτανε" και από την άλλη ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της επίσημης Πακιστανικής κοινότητας που (πάντα σύμφωνα με την "Ε") εκπροσωπεί πάνω από 11 χιλιάδες μέλη και ο οποίος επιμένει στα όσα έχει καταγγείλει.

Ο Ασλάμ ήταν αυτός που είχε κάνει την μηνυτήρια αναφορά όπως γνωρίζαμε από την Ελευθεροτυπία της 18/8/2005 ήδη. Ο Σαγιέντ φαίνεται πως έχει στενότερες σχέσεις με την Πακιστανική κυβέρνηση και τραγουδάει ότι σκοπό του σφυρίζουν - όχι πως θα κατηγορήσω τον άνθρωπο - μετανάστης σε ξένη χώρα είναι, λογικό είναι να μασήσει. Αυτή η εντύπωση σχηματίζεται καθώς ούτε σε ρεπορτάζ των Νέων προ ημερών δεν έσπευδε να καθαρίσει για τον Βουλγαράκη, ούτε στην περιβόητη εκπομπή του BBC. Μάλιστα είχε καταγγείλει τις εξαφανίσεις την εποχή που συνέβαιναν. Τώρα κάνει λόγο για:

«σκοτεινές δυνάμεις που δεν θέλουν να προχωρήσουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Πακιστάν» και τονίζει ότι τα γεγονότα πήραν διαστάσεις λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν...


...Ναι... σιγά μην είναι και οι Ινδικές μυστικές υπηρεσίες από πίσω από τις απαγωγές. Και σιγά τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις που δημιουργούνται... Από την άλλη ο Ασλάμ αιφνιδίως προέκυψε, από τους γνωστούς διατεταγμένους (ή διατάζοντες;) υπεύθυνους Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΠ, "δουλέμπορος" - κάτι που διέλαθε της προσοχής όλων μέχρι τις αποκαλύψεις και προέκυψε τώρα που αγρίεψαν τα πράγματα τελείως συμπτωματικά ρε παιδιά:

...Ο Τζαβέντ Ασλάμ διώχθηκε πριν από λίγες ημέρες (καθόλου τυχαία, υποστηρίζουν οι συνήγοροί του) για διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα (πλημμέλημα). Η δίωξη αφορά χρήματα που του έδωσαν συγγενείς Πακιστανών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και κρατούνται στην Αστυνομία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απλώς πήρε τα χρήματα από τις οικογένειες για να τους τα δώσει και για να πληρωθούν οι άμεσες ανάγκες και οι αμοιβές των δικηγόρων...


Είχα πει ότι οι δηλώσεις του Βουλγαράκη υπό τις επιδοκιμασίες του Υπ.Εσ. του Πακιστάν (του οποίου η κυβέρνηση κάτι τέτοιες απαγωγές τις θεωρεί, υποθέτω, προσκλήσεις σε τσάι σε σχέση με τις δικές της "παραδοσιακότερες" μεθόδους), ήταν έμμεσες απειλές. Μάλλον είχα δίκιο. Υποψιάζομαι ότι οι πιέσεις κάθε είδους προς τους καταγγέλοντες πρόκειται να γίνουν ασφυκτικές.

Σχόλια

Ο χρήστης dgalanis είπε…
Εκτός από έμμεσες απειλές γνωρίζουμε πλέον ότι ήταν και απόλυτα ψευδείς ... ας μη το ξεχνάμε αυτό

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση