Επί παγωμένου στόχου

Στο ΟΥΤΕ, ένα ακόμα καινούριο Ελληνικό ιστολόγιο, δημοσιεύτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μέσω της ΒΙΟΖΩ, σχετικά με ένα ακόμα δείγμα αλλοτρίωσης... αντιγράφω:

Ντροπή πρέπει να νοιώθουμε οι κάτοικοι της Φθιώτιδας για το έγκλημα που έγινε τούτες τις μέρες κι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το σταματήσουμε.

Τουλάχιστον 20.000 πουλιά, κυρίως τσίχλες, κοτσύφια, γερακότσιχλες, καλημάνες κ.α. υπολογίζουν απ' το Δασαρχείο ότι σκοτώθηκαν απ' τους κυνηγούς αυτές τις μέρες που το χιόνι κάλυψε τη Φθιώτιδα.

Δίπλα στα σπίτια μας, στα πάρκα, στις ελιές, στα τριφύλλια, στους δρόμους, παντού όπου προσπαθούσαν να βρουν λίγη τροφή και καταφύγιο τα δύστυχα πουλιά, έβρισκαν μπροστά τους οπλισμένους καραμπινοφόρους που τα εκτελούσαν εν ψυχρώ.

Τα καταστήματα ξεπούλησαν για πρώτη φορά όλα τα αποθέματα φυσιγγιών που διέθεταν, γέμισαν οι ελιές άδεια κουτιά και κάλυκες, γέμισε ο τόπος μας τόνους μολύβι για να δηλητηριάζει το χώμα μας και τα νερά για εκατοντάδες χρόνια.

Ντροπή στους κυνηγούς που εκτελούσαν πεινασμένα, ξεπαγιασμένα απ' το κρύο πουλιά κι αυτό το έγκλημα το θεωρούν κυνήγι, «χόμπυ» και σπορ!

Ντροπή στην πολιτεία και σ' όσους είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα και δεν το έκαναν, γιατί υπήρχε τέτοια δυνατότητα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούσε να απαγορευτεί το κυνήγι για κάποιες μέρες.

Ντροπή στα Μ.Μ.Ε. που αποσιώπησαν το έγκλημα ενώ τους έγιναν καταγγελίες. Φαίνεται τα δολοφονημένα κοτσύφια και τσίχλες, έστω και χιλιάδες, δεν «πουλάνε», δεν ανεβάζουν τηλεθέαση όπως τα παπαδοσκάνδαλα!

Ντροπή σ' εκείνους που τους πλήγωνε αυτή η βαρβαρότητα και δεν κινήθηκαν όπως χρειαζόταν για να τη σταματήσουν.

Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Υπάτης
Κώστας Καββαδίας
Στέλιος Συλεούνης
Ηλίας Κοντός
Θανάσης Μαγουλάς
Μπάμπης Χονδραλής


Μικρές λεπτομέρειες θα μου πείτε - ενδεικτικές πολιτισμού όμως θα έλεγα...

Σχόλια

Ο χρήστης Oneiros είπε…
Εγώ το λέω ευθαρσώς πάντως, για την προστασία της φύσης χρειάζονται οπλισμένοι rangers, αλλιώς δε γίνεται δουλειά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση