Η κόλαση που έρχεται

Μετά την εκλογή του λαμπρού αυτού ανδρός ως προέδρου των ΗΠΑ, επιστροφή στην πραγματικότητα: οι Αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής ετοιμάζουν την τελική επίθεση στην Φαλούτζα από την οποία έχουν ήδη εκδιώξει 400 από τις 500 χιλιάδες κατοίκους. Η λογική είναι απλή, αφού δεν μπορούμε νε εξαλείψουμε την αντίσταση από την πόλη, θα εξαλείψουμε την πόλη από τον χάρτη.

Οι πολιορκημένοι κάτοικοι σε ανοικτή επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, απευθύνουν έκκληση για διαμεσολάβηση. Ο δύσμοιρος ο Κόφι κάτι προσπάθησε να πει σήμερα, αλλά ο Ιρακινός Τσολάκογλου, γνωστός πράκτορας της CIA και βρυκόλακας Ιγιάντ Αλάουι, του το ξέκοψε: «Το παράθυρο για την ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος της Φαλούτζα έχει κλείσει οριστικά», παρασυρμένος προφανώς από την αιματηρή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων κατοχής, αφού σύμφωνα με επιδημιολογική έρευνα [αρχείο PDF] που δημοσιεύτηκε στο (εγκυρότατο) ιατρικό περιοδικό Lancet, στον ενάμισυ χρόνο της κατοχής έχουν σκοτωθεί (από κάθε αίτιο) κατ' εκτίμηση περίπου 100 χιλιάδες περισσόεροι άνθρωποι από ότι είχαν πεθάνει το αντίστοιχο διάστημα πριν από την εισβολή...! Οι εισβολείς αποδεικνύονται πιο θανατηφόροι από την αθροιστική φονικότητα του Σαντάμ και των κυρώσεων!

Συμβολική πράξη διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα που εκτυλίσσονται κάτω από τα μάτια μας και στο όνομά μας (των ιδανικών της Δύσης...), είναι ίσως η συνυπογραφή της διαμαρτυρίας εναντίον της κλιμάκωσης της βίας, που υποστηρίζεται από το άτυπο Παγκόσμιο Δικαστήριο για το Ιράκ. Υπογράψετε, διαδόστε και προωθήστε την. Αν μη τι άλλο, για την σωτηρία της ψυχής μας και την δυνατότητα, ύστερα από χρόνια όταν πια το έγκλημα θα φαντάζει στις πραγματικές του διαστάσεις, να λέτε "εγώ τα είχα πει".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση