"Cannot be used for search" dear? Why not?

Το περιοδικό "Αντί" (του οποίου είμαι μανιώδης αναγνώστης από 18 ετών και δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφημίσω - να πάτε να το πάρτε τώρα!) είχε σήμερα μια πληροφορία (με screenshots κιόλας) ότι το site του υποψηφίου πρωθυπουργού της "Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης" δεν επιτρέπει την αναζήτηση των όρων "Iraq" και "Ιράκ". Επειδή γνωρίζω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει δοθεί συγκεκριμένη εντολή να μην βγαίνει αποτέλεσμα με τον συγκεκριμένο όρο, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο μετρ της επικοινωνίας θα έκανε ένα τόσο χοντροκομμένο λάθος (δείχνεις ότι έχεις κάτι να κρύψεις) και έπρεπε να το δω ιδίοις όμμασι.
Λοιπόν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αναζήτηση των όρων "Ιράκ" και "Iraq" στον ιστοχώρο του Γ. Παπανδρέου του Γ΄, οδηγεί σε σελίδα που μας επιπλήττει: "'iraq' (ιράκ) cannot be used to search!"
Σε περίπτωση που αναρωτηθείτε μήπως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα της αναζήτησης που εμφανίζεται κάθε φορά που δεν υπάρχουν αποτελέσμα στην βάση δεδομένων του σάιτ, αυτό δεν ισχύει. Όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα απλώς βγαίνει η ένδειξη:"0 κείμενα βρέθηκαν να εκπληρώνουν την αναζήτησή σας."
Ανάλογη μεταχείριση με τα "ιράκ" επιφυλάσσει η αναζήτηση του ενλόγω ιστοχώρου και στον όρο "WMD", συντομογραφία σε ευρεία χρήση της φράσης "Weapons of Mass Destruction" ("Όπλα μαζικής καταστροφής").
Να σας πω, δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό... Κάποιος που θέλει να βρει τα σχετικά μπορεί να τα βρει μέσω άλλων όρων, Saddam, Πάουελ, όπλα μαζικής καταστροφής κ.τ.τ. Άρα ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα υπάρχει (με δεδομένη όμως την επιλεκτική συμπεριφορά, προς ορισμένους μόνο όρους, του συτήματος αυτό είναι μάλλον απίθανο), ή κάποιος ευθυνόφοβος σκέφτηκε "κάτσε να μην τους αφήνουμε να κάνουν τέτοιο search γιατί ποιός ξέρει τι θα έχει πει ο δικός μας", ή ... τι άλλο;

Θα σας παρέπεμπα στον ιστοχώρο του "Αντί", αλλά ανανεώνεται κάθε τρίτο τέρμηνο και δεν έχει και πολύ νόημα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση