Εκλογικά και μη

Μικρή σταχυολόγηση από το προεκλογικό blitzkrieg:

1. Άμα το παιδί είναι από σπίτι: Περί της πρόσληψης στην βουλή των τέκνων διακεκριμένων δικαστικών, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου έκανε την εξής μαγική δήλωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το θέμα προσωπικά:

Ερ. Ποιος διόρισε τα παιδιά των δικαστικών στη Βουλή;
Απ. «Εγώ αποκλειστικά και δεν έχει σημασία ότι ήσαν παιδιά δικαστικών. Ήσαν επιλογές αξιοκρατικές, παίζει ρόλο και η οικογενειακή και κοινωνική προέλευση του κάθε προσώπου που βάζουμε στη Βουλή και η προέλευσή τους αυτή ήταν μια σοβαρή εγγύηση και όλα τα λεγόμενα ότι εξετέλεσα εντολές της κυβέρνησης και τα λοιπά, είναι παραμύθια».


2. Παραφράζοντας μια Κρητική μαντινάδα:
Οι νοματαίοι απ' τσι Λειψούς,
διάλε την κεφαλή ντους,
για πείσμα τση κυβέρνησης
κόφτουν την αποφτή ντους.

Η ιδέα να τιμωρηθούν εκλογικά οι πολιτικοί υπεύθυνοι για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της νήσου, κρίθηκε προφανώς ανέφικτη

3. Μια Ταπεινή Πρόταση (Modest Proposal) για το ασφαλιστικό και εν γένει για τα περήφανα γηρατειά από τον Κ.Ράπτη. Επιτέλους, μια φωνή οικονομικού εξορθολογισμού!

4. Όχι στην εκτροπή του Αχελώου! Καθώς ο κ. Σουφλιάς κάνει τον απολογισμό του έργου του. Η διασφάλιση σταυρών στην εκλογική του περιφέρεια, μοιάζει να αποτελεί υπέρτερη αξία για τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που υπερψήφισαν την σχετική τροπολογία. Το σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα αποτελεί έμπνευση "Φαραωνικής λογικής" και είναι ένα "παράλογο και εθνικά ζημιογόνο έργο".

5. Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς δεν μπαίνετε καν στον κόπο να αλλάξετε τους προεκλογικούς σας περιπάτους.

6. Η γενική κατάργηση φόρου κληρονομίας που εξαγγέλθηκε από τον κ. Δούκα, θέτει δύο ζητήματα: Με δεδομένο ότι οι πλέον ωφελημένοι από την αλλαγή αυτή θα είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες (οι μεγαλοϊδιοκτήτες είναι φαίνεται αγαπημένη κοινωνική ομάδα της κυβέρνησης) ποια είναι η κοινωνική λογική που την επιβάλλει; Το κενό στις εισροές στα κρατικά ταμεία πώς σκοπεύει να το αναπληρώσει; Ποιοι θα πληρώσουν την φοροαπαλλαγή των πλουσίων; Στοιχήματα κανείς;

7. Μιλώντας για στοιχήματα, φαίνεται πως η προοπτική να είναι ο Β. Πολύδωρας νέος αρχηγός της ΝΔ μετά της εκλογές (απόδοση 100), είναι μιρκότερη από την πιθανότητα που είχε η Ελλάδα να κερδίσει του Euro πριν αρχίσει και συγκρίσιμη με την πιθανότητα η κ. Γκερέκου να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά τις 16 Σεπτεμβρίου. Από πού ενημερώνονται οι στοιχηματάρχες, από την Espresso;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση