Τι είναι σημαντικό;

Δεν μου αρέσει να ηθικολογώ - και δεν περιμένω τέτοιου είδους ιεραρχήσεις από τα ΜΜΕ πλέον, αλλά παρόλα αυτά: ενώ η νέα περίοδος Ευρωβιζιονισμού επίκειται και οι πρόσφατες επιτυχίες της χώρας στην εμποροπανήγυρη εορτάζονται ως μέγιστες επιτυχίες του έθνους... μήπως μπορεί να μου πει κανείς την κάλυψη που είχε το γεγονός ότι το νεοπαγές (σχετικά) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council) - που θέλει να γίνει κάτι σαν Ευρωπαϊκό NSF - έχει επικεφαλής τον διακεκριμένο κρητικό βιολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Φώτη Καφάτο. Μία αναφορά ανέσκαψα από το Βήμα και πέραν τούτου ουδέν.

Βέβαια για να γίνει αναφορά στα ΜΜΕ σχετικά, θα πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος για το γεγονός ότι δόθηκε πρόσφατα π.χ. προϋπολογισμός στο συμβούλιο - προϋπολογισμός που έχει επιλεχθεί να λάβουν νέοι ερευνητές και μόνον - ή για το ότι οι χρηματοδοτήσεις θα επιλέγονται πλέον με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια (και θα πάψουν, ελπίζω, κάποιες ευρωλοβιτούρες και τα πολλά πεταμένα λεφτά σε περιορισμένης χρησιμότητας πρότζεκτ τα οποία γίνονται μόνο και μόνο για την χρηματοδότηση επιλεγμένων εταιρειών ανά την Ευρώπη). Αλλά τέτοια θέματα δεν πουλάνε καθώς, σε μια χώρα που δίνει το 0,5% του ΑΕΠ στην έρευνα, και είναι εκ των ουραγών της ΕΕ, η βασική έρευνα is No Madonna, έτσι;

-----------------------------------------------------------------------------------

Κατά τα άλλα, ένα CPU στα πρόθυρα του μπάρμπεκιου με αποτρέπει από το να ασχολούμαι συστηματικά με το παρόν Ιστολόγιον (και με φέρνει στα πρόθυρα του Ubuntu μόλις θάψω το παρόν μηχανημα) ενώ και η διαδικτυακή αλληλογραφία μου έχει μείνει πίσω, και όποτε έχω βρει ευκαιρία (= χρονο + μηχάνημα), κάνω κανένα ποστ στο European Tribune εις βάρος του προσωπικού ιστολογείν (1, 2, 3, 4, 5).

Στα θέματα για τα οποία θα έγραφα αν είχα χρόνο και τεχνική ευκολία συμπεριλαμβάνονται τα "Αλήτη, προδότη Μπερτινότι", "Τι γυρεύουν τα παιδιά μας στο Αφγανιστάν", "Πώς στο διάλο γίνεται φορολογική αναδιανομή εισοδημάτων (και προς όφελος ποιων;) σε μια χώρα στην οποία φορολογούνται μόνο οι μισθωτοί και οι μαλάκες" (ΟΚ θα έβρισκα συντομότερο τίτλο), "Πώς η Μαριέττα κτίζει καριέρα από την πολιτική αφασία του ΦΚ", "Ποιος θέλει να κλείσει το 'ΑΝΤΙ'"... έτσι για να δίνω ιδέες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια μικρή διόρθωση: Δεν είναι το σύνολο των χρηματοδοτήσεων του ERC για νέους ερευνητές, απλώς οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν το 2007 (βλ. http://erc.europa.eu/index.cfm). Ακόμη κι έτσι, η θλίψη της σύγκρισης με τα καθ' ημάς είναι δεδομένη.

Λυπάμαι που δεν γράφεις συχνότερα. Οι τίτλοι των αγέννητων ποστ ανοίγουν την όρεξη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το όνομα φταίει βρε. Είδαν το "Φώτη Κα..." και χωρίς να κοιτάξουν το υπόλοιπο είπαν: "Με τον Καραφώτη θ' ασχοληθούμε πάλι; Ας δώσουμε λίγη δημοσιότητα και σε άλλους :)))
Ο χρήστης FuSmOKer είπε…
Η Ελλάδα είναι μια χώρα λοβοτομημένων 'καμμένων'.

Εύγε τους!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση