Οκτωβριανή Επανάσταση

Σήμερα είναι η επέτειος της μεγάλης Σοβιετικής Επανάστασης (ναι τον Νοέμβριο λόγω αλλαγής ημερολογίων στο ενδιάμεσο). Η γιορτή αυτή μπορεί να μην είναι πλέον στο επίσημο Ρωσικό εορτολόγιο, αλλά η πλειοψηφία των Ρώσων την βλέπει ακόμα μάλλον θετικά. Οι χώρες που την μνημονεύουν πλέον είναι τύπου Βιετνάμ.

Ως συνεισφορά του Ιστολογίου στους εορτάζοντες σας παραπέμπω στο εμ πι τρία του Σοβιετικού ύμνου (δεξί κλικ και save as), στην μετάφραση του ύμνου στα Αγγλικά και στην φωνητική απόδοση των ρωσικών στίχων με λατινικούς χαρακτήρες.

Λοιπόν πάμε όλοι μαζί:

"Σογιούζ νερουσίμι ρεσπούμπλικ σβομπόντνιχ
σπλοτίλα ναβέκι βελίκαγια Ρους..."


Τα σοβαρότερα σε λίγο...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αυθεντικός ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης βέβαια ήταν η γνωστή και μη εξαιρετέα "Διεθνής". Αυτός ο ύμνος είναι ο μετέπειτα Σταλινικός (όχι πως δεν είναι ωραίος, αλλά να, η "Διεθνής"¨έχει άλλη χάρη, πώς να το κάνουμε?"
Ενα επίπεδο πιο πάνω απο τον ύμνο των Σοβιετικών, βρίσκεται και η "Διεθνής"...

"Εμπρός της γής οι κολασμένοι..."
Ο χρήστης libertarian είπε…
εμένα μου αρέσει το σημείο που λέει:
Sing to the Motherland, home of the free

Η επανάσταση της 21ης Απριλίου είχε ύμνο; :Ρ

Το ωραίο με της δικτατορίες κόκκινου τύπου είναι ότι αυτοαποκαλούνταν λαϊκές δημοκρατίες... rofl
Ο χρήστης Αταίριαστος είπε…
Αλλο ένα ωραίο σημείο:

United and mighty, our Soviet land

Κυρίως united... Εντάξει, πού να ψυλλιαστείς τα αναποδογυρίσματα που σου επιφυλάσσει η Ιστορία με τα καπρίτσια της...
Ο χρήστης S G είπε…
λοιπον κερδιζεις μερικους ποντους για μενα, που εγραψες τα ρωσικα με ελληνικους χαρακτηρες. Αν ξαναδω αγραμματο να γραφει ρωσικες λεξεις με λατινικους χαρακτηρες θα σπασω την οθονη μου (ξερετε τα ρωσικα χρησιμοποιουν το κυριλικο. ξερετε, τα λατινικα στοιχεια δεν ειναι το επισημο αλφαβητο της χωρας μας...)

να σημειωσω λιγο πιο σοβαρα, οτι η πλειονοτης των Ρωσων αναπολει λιγο της Σ.Ενωση για σαφεις στρατηγικους, ιδιοτελεις λογους, οχι ιδεολογικους. Η Ρωσια απομυζουσε αμεσα περιπου 100 εκατομμυρια σκλαβους (στις σοβιετικες "δημοκρατιες") και εμμεσα αλλα 90 (το ανατολικο μπλοκ). Φυσικο ειναι να τους λειπει αυτο. Αλλα δεν τους λειπει τοσο ο Λενιν, για τον οποιο υπαρχουν προτασεις να ξεκουμπιστει απο την κοκκινη πλατεια (το μαυσωλειο βεβαια)...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση