Λόγω Timis

Τεράστια φασαρία περί των μεταλλείων της Κασσάνδρας, με αφορμή την εμπλοκή υπόπτου τέως έμπορου ναρκωτικών και εξαιρετικά αμφιλεγόμενου επιχειρηματία, στην εκμετάλλευση του έργου. Όλως παραδόξως το θέμα μοιάζει να εξαντλείται στην, όντως αστεία μεταστροφή του υφυπουργού ανάπτυξης σε σχέση με το πρόσωπο του εν λόγω κυρίου, του αυστραλορουμάνου Frank Timis - και όχι στην ουσία του θέματος.

Μερικά σχόλια:

  • Αστειότητες 1. Σχετικά ασήμαντο αλλά, είναι ψιλοαστείο να μην ξέρει το υπουργείο το όνομα του μεγαλομέτοχου και να βγάζει Δελτίο Τύπου όπου Timic τον ανεβάζει, Timic τον κατεβάζει. Επίσης αναφέρει την εταιρία European Goldfields, ως Paneuropean Goldfields

  • Αστειότητες 2. Δηλωσάρα: "...όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από αντιπολιτευόμενο «πώς είναι δυνατόν κύριε υπουργέ, να μας φέρνετε έναν τέτοιο άνθρωπο (σ.σ. τον κ. Τίμιτς) για επενδυτή», ο κ. Σαλαγκούδης απάντησε ότι ο κ. Τίμιτς «τον έχει επισκεφθεί στον γραφείο του» και τον έχει διαβεβαιώσει ότι «αυτά (σ.σ. τα περί ναρκωτικών) ήταν νεανικά παραπτώματα»"... Έτσι είναι, άμα είσαι πρεζέμπορας που πρόκοψε από την δουλειά του κι έγινε κανονικός επιχειρηματίας, συγχωρούνται τα νεανικά παραπτωματάκια.

  • Σοβαρά: Ο Σαλαγκούδης είναι γενικά της μεταστροφής: "Ως Βουλευτής, το 2002, ο Γιώργος Σαλαγκούδης μπήκε μαζί με τους κατοίκους της Στρατονίκης μπροστά στα ΜΑΤ που είχαν «στρατοπεδεύσει» στην πλατεία του χωριού και κατήγγειλε την «τρομοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη θέληση της τοπικής κοινωνίας».

    Ως Υφυπουργός υπεύθυνος για θέματα ορυκτού πλούτου, το 2005, ο Γιώργος Σαλαγκούδης επιθεωρεί τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είναι έτοιμες να επιβάλουν το Νόμο στους «χωριάτες» που τολμούν να αμφισβητούν τους «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς του."

  • Σοβαρά 2. Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι.

  • Σοβαρά 3. Timis - μεταλλεία αλλού: έργα και ημέρες.

  • Σοβαρά 4. O Timis ήταν και πίσω από την εμπλοκή της Regal Oil στην εξόρυξη των πετρελαίων της Θάσου. Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι ενδεικτικές και δεν έχουν (από όσο έχω πάρει χαμπάρι) συζητηθεί επαρκώς: Το Μάιο ο Timis την έκανε από την Regal, αφού έβγαλε πολλά λεφτά διαδίδοντας φήμες μαϊμού σχετικά με την γεώτρηση στην Καλλιμάχη και αφού πούλησε ιδιοκτησία της εταιρίας χωρίς έγκριση και στην λούφα σε αγνώστου ταυτότητας επενδυτές. Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι (που έχουν το 33% της εταιρίας Kavala Oil) κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις, και μετά από διαπραγματεύσεις ανέλαβαν την διαχείριση της εταιρίας. Αίφνης τα ξεραμένα πηγάδια ζωντάνεψαν και οι εργαζόμενοι πούλησαν πετρέλαιο αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε εικοσιπέντε μέρες. Οι ανακοινώσεις-μαϊμού σχετικά με το κοίτασμα της Καλλιράχης, για το χρηματιστηριακό παιχνίδι, είχαν χαιρετιστεί ενθουσιωδώς από τον κ. Σαλαγκούδη


  • Ως εκ τούτου το πρόβλημα δεν το είχε ο Σαλαγκούδης όταν κατήγγειλε ως αντιπολίτευση. Το πρόβλημα είναι τώρα που γλύφει εκεί που έφτυνε, αφού ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης της διαπλοκής φαίνεται πως επιτυγχάνεται. Τα άλλα τα τζιμάνια θεωρούν ότι το ζήτημα είναι να τους ζητήσει συγγνώμη ο Σαλαγκούδης, που πρόσβαλε τον πρεζέμπορα που είχαν επιλέξει ως επενδυτή - και όχι να μας ζητήσουν όλοι μαζί συγγνώμη για την θρασύτατη αλαζονεία τους.

    Αυτά με πολύ λίγο ψάξιμο. Είναι σίγουρος ότι κρύβεται, εύκολα εντοπίσιμος διαδικτυακός θησαυρός σχετικού κλαυσίγελου - ή και κλάματος για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όποιος έχει να προσθέσει κι άλλα σχετικά στοιχεία: στα σχόλια.

    Σχόλια

    Ο χρήστης 0comments είπε…
    Επειδή την ιστορία με τα μεταλεία τη γνωρίζω αρκετά, σου στέλνω τα ψηφιακά μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    Με τόσο λίγα λόγια, μια πληρέστατη αναφορά.
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι σε θεωρούν το πληρέστερο περί τα πολιτικά και όχι μόνο μπλογκ.
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    Είχα φτάσει να πιστεύω ότι είμαι ο μόνος "ανώμαλος" που είχε πρόβλημα με τον κ. Τίμις. Ο Σαλαγκούδης και η ΝΔ από την μια και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ από την άλλη θεωρούν ότι είναι οκ να νομιμοποιείς τις δραστηριότητες ενός αποδεδειγμένα εμπόρου ναρκωτικών, προκειμένου να "σώσεις" οικονομικά μια περιοχή.
    Είναι δυνατόν να μαλώνουν μόνο για την συνέπεια των λόγων του Σαλαγκούδη; Αγνοούμε το γεγονός ότι τα λεφτά που δέχεσαι, τουλάχιστον στην πηγή τους, ξεκινάνε από "ναρκοδόλλαρα". Τον χρήστη όμως που κάνει το βαποράκι για την δόση του τον στέλνεις στο πυρ το εξώτερο.
    Τώρα σε ότι αφορά στην μόλυνση των ορυχείων σας πληροφορώ ότι ότι καταστροφή ήταν να γίνει στο Στρατώνι έχει γίνει. Άσε που είναι αστείο να ονομάζονται ορυχεία χρυσού , ορυχεία που ποτέ στην σύγχρονη εποχή δεν παράγαν χρυσό, μια και δεν είχαν και δεν θα έχουν, μετά την απόφαση του ΣτΕ, εργοστάσιο επεξεργασίας του χρυσού.

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

    Μετεκλογικά

    Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση