Η διχοτόμηση της Κύπρου

Ο Σταύρος Λυγερός, υποστηρικτής του 'όχι" στο κυπριακό δημοψήφισμα, εμφανίζεται τώρα να βλέπει τρεις δυνατότητες για την Κύπρο (επαναφορά του σχεδίου Ανάν, διχοτόμηση, διχοτόμηση σε δύο ανεξάρτητες οντότητες με ενιαία συμμετοχή στην ΕΕ - την τελευταία αυτή εκδοχή άλλωστε υποστηρίζει).
Μου κάνει εντύπωση ότι θεωρεί τις εξελίξεις μετά το "όχι" αναπάντεχες - πάρα πολλοί τις προέβλεπαν αλλά τους θεωρούσαν τότε καταστροφολόγους... Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί από τους υποστηρικτές του "όχι" κάπως έτσι σκέπτονται, αλλά γιατί δεν το είχαν πει ξεκάθαρα από πριν το δημοψήφισμα; Η σύγκλίση με τις θέσεις του Ντενκτάς είναι πια εντυπωσιακή!

Είναι πάντως γραφικό να βλέπει κανείς έναν αρθογράφο της Kαθημερινής να καταφέρεται εναντίον των ΗΠΑ, ενώ ο αρθρογράφος της (κατά τεκμήριο αντι-ιμπεριαλιστικότερης) Monde Diplomatique να μην έχει διακρίνει την κρισιμότητα της υπερψήφισης του σχεδίου Αννάν για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή (ομού με τον Νόαμ Τσόμσκυ), και να ομιλεί περί Ελλήνων εθνικιστών...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση