Κόσοβο πάλι

Τα νέα χειροτερεύουν. Είναι πιθανό πια ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να εποπτεύσει την απομάκρυνση και των τελευταίων Σέρβων Κοσοβάρων από την πατρίδα τους - μετά τους πρώτους 100.000 θα φύγουν ζωντανοί ή νεκροί και οι άλλοι τόσοι υπόλοιποι - μια εθνοκάθαρση που δεν θα μετρήσει προφανώς μια και τα θύματα δεν θα είναι παρά Σέρβοι, για την τύχη των οποίων από την εποχή της εθνοκάθαρσης της Κράϊνα δεν φαίνεται κανείς να πολυνοιάζεται. Τα έχω γράψει αναλυτικότερα δίπλα στα αγγλικά - έχει νόημα να πιάνεις κουβέντα με όσους πιθανόν διαφωνούν και όχι με τους κατά 98% πεπεισμένους.
Εδώ να παραπέμψω σε μια σελίδα στην δημιουργία της οποίας είχα συνεισφέρει (μαζί με τον Νίκο τον Σαραντάκο) για την "πρόσφατη προϊστορία" της διαμάχης στο Κόσοβο (στα Αγγλικά). Επίσης στα νέα από τον δημοκρατικό ραδιοφωνικό του Βελιγραδίου Β92 και τα Αλβανικά Daily News (αμφότερα στα αγγλικά). Είναι ενδεικτικό ότι η Αλβανική κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία.

Παραπέμπω επίσης στο άρθρο του Chris Deliso στο Balkanalysis (όλα στα αγγλικά είναι σήμερα...) σχετικά με τα γεγονότα, χύμα και απλά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση