Περίεργα σενάρια...

Ένα βιβλίο που από τις περιγραφές μοιάζει με ατέλειωτο γλύψιμο στον Donald Rumsfeld, τον παρανοϊκό ξεκούτη με τις αυτοκρατορικές ονειρώξεις, περιέχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο που, αν βασίζεται σε πραγματικά έγγραφα, ενδέχεται να προκαλέσει κάποια ανησυχία στα μέρη μας. Σύμφωνα με μια αναφορά στο βιβλίο από το περιοδικό US News and World Report υφίσταται κάποια μυστική αναφορά της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, της διαβόητης DIA, η οποία, όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας του βιβλίου, λέει τα ακόλυθα για την δική μας την γωνιά του πλανήτη - επιδεικνύοντας παράλληλα και την γεωγραφική ευρυμάθεια του συντάκτη:

"...Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη της DIA για έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανέκαθεν αντιπάλων χωρών που βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη γύρω από ένα νησί του Αιγαίου, την Κύπρο [ναι, έτσι γράφει!]. Στην αναφορά εικάζεται πως παρότι και οι δύο χώρες επιθυμούν την ειρήνη, ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία της Κύπρου μπορεί να οδηγήσουν σε έναν περιφερειακό πόλεμο. "Σε περίπτωση εχθροπραξιών", αναφέρεται, "η Τουρκία και η Ελλάδα περιμένουν και κάνουν σχέδια για έναν σύντομο πόλεμο, 3-4 ημερών, και υποθέτουν ότι η διεθνής κοινότητα θα μεσολαβήσει τότε για να σταματήσει τον πόλεμο." Η DIA προειδοποιεί όμως, ότι το ΝΑΤΟ ενδέχεται να μην παρέμβει τόσο γρήγορα όσο υποθέτουν η Αθήνα και η Άγκυρα, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιο μακροχρόνιο πόλεμο"...


Δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάρουμε την προειδοποίηση αυτή σοβαρά (ιδιαίτερα αν η "Κύπρος του Αιγαίου" είναι σφάλμα της πηγής και όχι του συντάκτη). Έχοντας ζήσει στην Αμερική τους φερόμενους ως "ειδικούς" περί τα Βαλκάνια να πετάνε την μια κοτσάνα πίσω από την άλλη και να παρελαύνουν την ημιμάθειά τους περί της ιστορίας της χερσονήσου και διάφορα ατυχήσαντα σενάρια περί Κοσόβου υπερηφάνως, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πανικοβληθούμε ακόμα, ειδικά αφού δεν ξέρουμε τι είδους αναφορά ήταν αυτή και πόσο σοβαρά την παίρνουν στο ίδιο το Πεντάγωνο.
Μια άλλη "απειλή για την Ελλάδα" (πιθανόν ανάλογης εγκυρότητας) η οποία μάλιστα πρόκειται να επιπέσει στην χώρα μας αυτόν τον Αύγουστο, σύμφωνα με... ας πούμε ιστορικές, πηγές, περιγράφεται εδώ. Ας προσέξουν όσοι σκοπεύουν να παραθερίσουν στο Αιγαίο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση