Δημοσκοπήσεις

"Η μεγάλη πλειοψηφία των Ιρακινών, δηλαδή ποσοστό 79%, δεν τρέφουν καμία εμπιστοσύνη στις στρατιωτικές δυνάμεις της συμμαχίας που σταθμεύουν στο ιρακινό έδαφος, όπως συνάγεται από σφυγμομέτρηση που γίνεται για πρώτη φορά, μετά από τις πολλές και πολύνεκρες επιθέσεις κατά των στρατιωτών της συμμαχίας στο Ιράκ.
Η έρευνα αυτή εκπονήθηκε από Ιρακινούς κοινωνιολόγους των Πανεπιστημίων της Βαγδάτης και του Ντόχουκ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και απέδειξε επίσης ότι το 78% των Ιρακινών δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ούτε και στα πολιτικά κόμματα της χώρας τους.
Περίπου το 42% των ερωτηθέντων Ιρακινών εκτιμούν ότι ''το καλύτερο πράγμα'' που έγινε στο Ιράκ τους τελευταίους 12 μήνες ήταν ''η κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ''.
''Ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί και η αποτυχία'' είναι ''το χειρότερο που συνέβη'' για το 35% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Σε ερώτηση για το ποιό είναι το καλύτερο πράγμα που περιμένουν τους επόμενους 12 μήνες, οι ερωτηθέντες Ιρακινοί σε ποσοστό 40% ανέφεραν ''την ειρήνη και τη σταθερότητα ώς τα βασικά κλειδιά για το καλό μέλλον τους'' το 17% ευχήθηκε ''μια καλύτερη ζωή'', το 7% εξέφρασε ελπίδες ''για την εγκατάσταση μιας δημοκρατικής και ανεξάρτητης ιρακινής κυβέρνησης'' και μόνο το 1% ευχήθηκε να υπάρξει στη χώρα "μια ισλαμική κυβέρνηση''.
Η μελέτη έγινε σε 3.244 Ιρακινούς που ζούν σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβανόμενων και αγροτικών περιοχών του Ιράκ."

Τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά... αναλυτικότερα στα Αγγλικά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση