Λιβανέζικη σαλάτα

- Πώς ένας καθηγητής δικαίου στο Χάρβαρντ / μεγαλοδικηγόρος παραθέτει χαρούμενα τον φασισμό που τον δέρνει και πώς το μετέγραψε/απέδωσε ο Billmon

- Υπερευαισθησίες: η χλιαρή μη-καταδίκη του Ισραήλ από την Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζεται από την Jerusalem Post ως οξεία κριτική...

- Καταστρέφοντας τα πειστήρια του εγκλήματος: οι φυλακές του Αλ-Κιάμ στον Λίβανο, κολαστήριο βασανιστηρίων και κτηνωδίας από τον Ισραηλινό στρατό και τις φασιστικές συμμορίες (Στρατός του Νοτίου Λιβάνου) που έκαναν την βρωμοδουλειά του - βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε χθες από Ισραηλινούς πυραύλους. Δεν πειράζει, θα φτιάξουν άλλο.

- Το Συριακό Κοινωνικό Εθνικό Κόμμα του Λιβάνου, έχει σαν στόχο την Μεγάλη Συρία. Την Πολύ Μεγάλη Συρία. Τόσο μεγάλη που εκτός από τον Λίβανο το Ιράκ, το Ισραήλ, την χερσόνησο του Σινά, μέρος της Τουρκίας και το Κουβέιτ, περιλαμβάνει και την Κύπρο. Το κόμμα έχει Ελληνορθόδοξες καταβολές...

Σχόλια

Ο χρήστης Michael είπε…
Έχει ενδιαφέρον και το ότι η προσέγγιση του καλού καθηγητή, που ακολουθεί την οργουελιανή λογική «όλα τα ζώα είναι ίσα μεταξύ τους, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα» (Φάρμα των Ζώων), θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του Ισραήλ.

Για να παραφράσω τα λόγια του, όλα τα θύματα δεν είναι ίδια: υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα δίχρονο που σκοτώνεται από μια εχθρική ρουκέτα και σε έναν τριαντάχρονο ετοιμοπόλεμο πολίτη που κάθε χρόνο υπηρετεί για ένα διάστημα στο στρατό της χώρας του, έχει μαζί του στρατιωτικό εξοπλισμό και ζει μεγάλο μέρος της ζωής του ως στρατιώτης εν αδρανεία που ενεργοποιείται κατά περίσταση (όπως συμβαίνει πχ. στο Ισραήλ που λειτουργεί με το δόγμα της παλλαϊκής άμυνας).

Είναι, βλέπετε, που ο φασισμός, δεν κάνει διακρίσεις... μπορεί να εφαρμοστεί εναντίον οποιουδήποτε και να υποστηριχτεί από οποιονδήποτε.

Οι αντιλήψεις αυτές του Ντέρσοβιτς δεν είναι καινούριες. Ανάλογες δηλώσεις, περί τρομοκρατίας τότε, είχε κάνει το 2002 στην πρώτη επέτειο των επιθέσεων στις ΗΠΑ, λέγοντας πως ορισμένες μορφές τρομοκρατίας «είναι χειρότερες από άλλες. Όταν στοχεύεις αθώα παιδιά, γυναίκες και τους πιο ευπρόσβλητους διεθνείς επισκέπτες, είναι χειρότερο από όταν στοχεύεις τον στρατό ή το διπλωματικό σώμα ή τις δημόσιες υπηρεσίες».

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι απέναντί του, πρέπει να σημειωθεί, πως ο Ντέρσοβιτς, είναι γνωστός δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είχε μεταξύ των πελατών του τους Ανατόλι (Νάταν) Σαράντσκι, Ο.Τζ. Σίμσον, Μάικ Τάισον, τους Έξι του Μπέρμιγχαμ και άλλους, εξέφρασε από νωρίς τις επιφυλάξεις του για το αμερικανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Γουαντάναμο
και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του ενός εκ των δυο Λίβυων που είχαν καταδικαστεί για την επίθεση στο αεροπλάνο της Panam στο Λόκερμπι της Σκοτίας.

Τι να πει κανείς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια μικρή διόρθωση: "Ελληνορθόδοξη καταβολή" σημαίνει πως η οικογένεια του ιδρυτή του κόματος υπάγεται θρησκευτικά / πνευματικά στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιόχειας (το οποίο έχει Άραβες Πατριάρχες από το 1899).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση