Διαδικτυακά Ανάλεκτα 05/08

- Ξεγεννήσεις
Από ότι φαίνεται οι κακοί μουσουλμάνοι που γεννάνε σαν κουνέλια δεν θα απειλήσουν δημογραφικά την Ευρώπη. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα πραγματικά δεδομένα σύμφωνα με το UPI, στο οποίο ο Μάρτιν Γουώκερ, παρατηρεί ότι η Ευρώπη ανακάμπτει δημογραφικά, την ίδια στιγμή που οι μετανάστες της συγκλίνουν προς τον εθνικό μέσο όρο γονιμότητας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην Γαλλία, όπου η γενναιόδωρη πολιτική υποστήριξης των εργαζόμενων γονέων, έχει θεαματικά αποτελέσματα, καθώς η χώρα έχει ξεπεράσει και την Ιρλανδία σε δείκτη γονιμότητας (o Economist μάλιστα λέει ότι και χωρίς τους μετανάστες η γονιμότητα θα ήταν στο 1,9). Όλα αυτά την στιγμή που ανάλογες αυξήσεις παρατηρούνται και στις υπόλοιπες βορειοευρωπαϊκές χώρες και:

"Ο ρυθμός γεννήσεων των Μουσουλμάνων γυναικών στην Ευρώπη πέφτει εδώ και καιρό. Στην Ολλανδία π.χ. ο δείκτης γονιμότητας μεταξύ των γυναικών που έχουν γεννηθεί στην χώρα αυξήθηκε μεταξύ 1990 και 2005 από το 1,6 στο 1,7. Την ίδια περίοδο, για τις γυναίκες που γεννήθηκαν στο Μαρόκο και ζουν στην Ολλανδία έπεσε από το 4,9 στο 2,9 και για τις γεννημένες στην Τουρκία από το 3,2 στο 1,9.

Στην Αυστρία ο δείκτης γονιμότητας των Μουσουλμάνων γυναικών έπεσε από το 3,1 στο 2,3 από το 1981 στο 2001. Το 1970, οι γεννημένες στην Τουρκία γυναίκες είχαν κατά μέσο όρο δύο παιδιά περισσότερα από τις ιθαγενείς Γερμανίδες. Το 1996, η διαφορά ήταν ένα παιδί και σήμερα έχει πέσει στο 0.5"


Άρα, διάφορα τρομολαγνικά που διαβάζει κανείς στα διαδίκτυα είναι μάλλον ατυχή, όπως σημειώνουν και άλλοι.

Ιδιαίτερη σημασία στα καθ'ημάς έχει νομίζω η εξέλιξη του δείκτη γονιμότητας των χωρών εκείνων που αποτελούν μονίμως το δημογραφικό φόβητρο του εθνικού μας συμπλέγματος καταδίωξης: τόσο η Αλβανία, όσο και η Τουρκία βρίσκονται καβάλα στην δημογραφική μετάβαση, με την πρώτη να πέφτει στα επίπεδα αναπλήρωσης (και κάτω) και την δεύτερη να είναι ήδη κάτω από αυτά. Η Ελλάς παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα - και ελλείψει χρημάτων:

...η κύρια αιτία της μείωσης της γονιμότητας στην Ελλάδα πρέπει να αναζητηθεί στον οικονομικό τομέα. Επειδή, δε, ο “επιθυμητός” και ο “ιδανικός” αριθμός παιδιών είναι σαφώς υψηλότεροι από τον πραγματικό, η όποια οικογενειακή - δημογραφική πολιτική θα πρέπει να στοχεύει: α) Στην αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος μέσω επιδομάτων, άλλων σχετικών ενισχύσεων και καταπολέμησης της ανεργίας, β) στην εξασφάλιση κρατικής υποδομής για την εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των ζευγαριών, ώστε να είναι δυνατόν οι εργαζόμενες γυναίκες να αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν και να μην “εξαναγκάζονται” να επιλέγουν τη μητρότητα ή την εργασία»...


... Επιστρέφουμε έτσι στην περίπτωση της Γαλλίας, η οποία διδάσκει το πώς γίνεται μια εύλογη οικογενειακή πολιτική (Σαρκοζί επιτρέποντος πάντα).

- Η αφίσα
Το κατά τον Economist pro-western faction του κυρίου Hariri (Λιβανέζου Σουνίτη δισεκατομμυριούχου και πρωθυπουργού), σε χαρακτηριστική πόζα (σύμφωνα με τον Angry Arab). Παρατηρήστε την αφίσα από πίσω:



Συμπέρασμα: οι απλοϊκοί χαρακτηρισμοί και ταξινομήσεις δεν είναι εύκολες στην πολιτική σφαίρα του Λιβάνου. Πάντως αν θυμάμαι καλά υπήρχε "παγκόσμια" αγανάκτηση για το γεγονός ότι η Χεζμπολλάχ δεν είχε αφοπλιστεί. Τώρα ανακαλύπτουμε πως και Kυκλοφορούν και άλλες οπλισμένες πολιτοφυλακές. Κάποιες μέσω εταιρειών σεκιούριτι - εξ ου και το όχι ιδιαίτερα αξιόμαχό τους...

- Yes we would... We did actually

Τι συμβαίνει όταν κάποιος ανιστόρητος μετέχει σε διαδήλωση, και κάνει ατυχείς συγκρίσεις; Αυτό εδώ...



- Επιστημονική εξειδίκευση ή γνωσιολογικό ό,τι νάναι;
Ο Χάρυ Κόλλινς κοινωνιολόγος της επιστήμης, μιλάει για τις θετικές επιστήμες, και την εξειδίκευση και το γιατί αυτοί έχουν δίκιο και εσύ άδικο. Αξιοσημείωτα όλα αυτά, αφενός γιατί ξεφεύγουν από τον διαδεδομένο βλακώδη γνωσιολογικό σχετικισμό κάποιων εκ των κοινωνιολόγων της επιστήμης (αλλά και ευρύτατων στρωμάτων πληθυσμού) - και γιατί μιλάνε για μερικά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το τι συνιστά τεχνική και επιστημονική εξειδίκευση και πώς είναι καλό να χρησιμοποιείται, στην δημόσια σφαίρα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ


ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ


ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ


ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.
Ο χρήστης talos είπε…
Υπάρχουν υποθέτω άνθρωποι που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή έχοντας υπόψη τα σχετικά εμπςιρικά δεδομένα (εννοώ επιστημονικές εργασίες όχι ΜΜΕ). Κατά τα φαινόμενα έχουν άδικο, αλλά τεκμηριώνουν τις αντιρρήσεις τους με επιστημονικά πλήρη τρόπο. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τα παίρνουν από ExxonMobile για να καθησυχάζουν τον κόσμο ότι δεν τρέχει τίποτα. Υπάρχουν όμως, όπως βλέπετε, ακόμα περισσότεροι που απορρίπτουν εμπειρικά επαληθεύσιμες προβλέψεις, με βάση μια ασυνάρτητη και ιδεοληπτική σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι, ιδιαίτερα όταν εντάσσονται σε ένα κλίμα που θεωρεί κάθε άποψη, για κάθε θέμα ισοδύναμη, όχι ως προς το δικαίωμα έκφρασής της, αλλά προς την τελική τιμή αληθείας της - και το κλίμα αυτό έχει επικρατήσει γενικά.

Οφείλουμε λοιπόν να επισημαίνουμε την ανοησία όταν εμφανίζεται, γιατί η σαχλαμάρα είναι σαχλαμάρα και κάνει γενικότερα κακό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση